Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Ястия с оризпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Съвременна празнична кухняпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Печено месо, сосовепечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Коледапечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Сладкарствопечатна:
44.70 лв.
22.85 EUR -
Да готвим у дома с Джулия и Жакпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
От двете страни на съвършената хранапечатна:
14.99 лв.
7.66 EUR -
Каталог на българското вино 2013 - Catalogue of bulgarian wine 2013печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Съвременна празнична кухняпечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.