Йога за всички - брой 1/2014

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 1/2014

(4.29 от 14 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

В новото време все повече търсят пътя към себе си. Любомир Розенщайн прави кратко представяне на десет основни посоки за пробуждане на съзнанието и доколко всяка една е приложима в напрегнатия делник на XXI век.

В брой първи за 2014 г. ще прочетете още:

- Интервю със Садху Махарадж
Садху Махарадж е родом от Мунгир, но живее и поддържа ашрама „Мунгир Мандир“ във Вриндаван, Индия. Неговият живот и учение са посветени на бхакти йога и въплъщават любовта (према) и безкористното служене (сева).

- Четирите касти в древноиндийското общество с Живко Стоилов
Статията е част от поредицата "Адвайта Веданта" и се спира на отличителните характеристики на четирите касти в древна Индия.

- Основни принципи на дълголетието според Аюрведа с Чандраканти Даси
За поддържане на равновесието в тялото е необходим баланс между трите доши, дхату, отпадните продукти, прана, оджас и теджас. Най-добре това се постига чрез цялостния процес за подмладяване на тялото, който Аюрведа ни предлага.

- Въведение в йога със Свами Сатянанда
Йога е наука за правилния начин на живот и като такава е предназначена да стане част от ежедневието. Въздейства върху всички страни на личността – на физическо, енергийно, умствено, емоционално, психическо и духовно ниво.

- Отвъд видимото за очите с Людмила Кирилова
Духовният свят съществува, независимо от това, че не можем да го видим. Но всеки един от нас го чувства по определен начин и според това избира и своя път за духовно развитие.

- Истински празник на единението с Теменуга Стайкова
Споделени мигове от Световната йога конвенция, провела се от 23 до 27 октомври 2013 г. в Мунгир, Индия.

- Страдание или познание като път към свободата с Мокша
По една или друга причина обществото винаги е окуражавало страданието като път, но то НЕ е задължително. Безспорно неговата мотивираща сила е голяма, но нищо и никой не ни задължава да страдаме през цялото време.

- Как да бъдем творци на живота си с Тинка Митева
Когато създаваме нещо, то винаги първо се ражда в мислите ни. Идеята предхожда по време самото дело и е нещо като предварителен проект, първообраз на формата. Ето защо от нас зависи как сътворим живота си.

- От утре вече ще се храня здравословно с Моника Василева
Повечето гръмки начала се провалят, защото хората си налагат да правят нещо, което знаят, че е хубаво и полезно, но нищо повече. Фактът, че сме информирани за вредата от бялата захар, не прави по-малко изкусителен захарният памук, нито пък шоколадът, нали?

- Кореноплодните зеленчуци с Vita Rama
През зимния сезон червеното цвекло, морковите, зелето, гулията, целината, ряпата, пащърнакът и картофите са най-добрият източник на минерали и витамини за организма. Те са по-сложно структурирани от останалите зеленчуци, разграждат се по-бавно и тази им особеност ги прави подходящи за студените месеци. Могат да бъдат приготвени във вид на сокове, салати или задушени ястия.

- За ползите от правилното изпълнение на Тадасана с Кристос Павлу
Тадасана е в основата на всички изправени пози и правилното й изпълнение е от особена важност за цялостната йога практика.

- Йога у дома: Йога за любов и състрадание с с Александра Вукашинович
Комплекс асани за стимулиране на Анахата чакра.



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
ISSN: 2014977131431901001
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: