Йога за всички - брой 10/2013

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 10/2013

(4.11 от 18 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Човек има много и различни стремления по време на земния си път. Философията на Адвайта Веданта ги нарича пурушаартха - целите на личността. Те могат да се обобщят в четири групи - артха, кама, дхарма и мокша. Именно това е акцент на декемврийското издание, а автор на анализа е Живко Стоилов - преподавател по Йога и Веданта.

Четете още:

- Репортаж на Десислава ел Хаким от международния конгрес "Йога - наука и практика за тялото, ума и духа", провел се в София от 15 до 17 ноември 2013 г.

- Аксесоари за йога и медитация с Живелина Павлова
Йога е пътешествие и подобно на всяко друго пътуване, ни е нужна подходяща екипировка за него – най-необходимото, за да се чувстваме комфортно и да можем изцяло да се потопим в преживяванията си.

- Сесия по трансформационно дишане с Руми Чолакова
Трансформационното дишане е за тези, които искат да се научат да живеят вдъхновен живот и да се събуждат с чувство на радост и благодарност в сърцата си. Това е разказ за моята първа сесия по пътя към осъзнаването и изцелението.

- интервю с Кенпо Ачаря Рамеш Неги
Кенпо Ачаря Рамеш Неги е основател и главен преподавател по будистка философия, медитативна практика и санскрит на фондация „Бодичита“. Пред Елица Йоргова той разказва за основни категории в будизма и дава насоки за това как да бъдем щастливи.

- Препоръки при изпълнението на Саламба Ширшасана с Кристос Павлу
Стойка на глава е важна асана в практиката на напредналите йога практикуващи. За да има положителен ефект върху ума и тялото, е важно да се имат предвид някои нейни особености.

- Махат – четирите аспекта на ума с Анна Павлова
Манас е грубият ум, будхи – финият, читта – тази част от ума, която действа с впечатленията, а ахамкара е казуалният ум. Ние съществуваме благодарение на взаимодействието на тези четири аспекта, които формират това, което науката йога нарича махат.

- Красиви с Аюрведа с Чандраканти Даси
Аюрведа разглежда красотата като едно от качествата на вечната, изпълнена със знание и блаженство душа – нашето истинско Аз, неизменно красиво. Колкото повече се отъждествяваме с вътрешната си духовна природа, толкова повече истинската ни красота се вижда отвън. С подходящите билки, етерични масла и процедури може да допринесем за сияен и здрав вид на кожата на лицето.

- Хранене за здрави кости с Vita Rama
Нездравословното хранене и заседналият начин начин на живот са едни от главните причинители на проблемите с костната система. Остеопорозата – скелетно заболяване, характеризиращо се с ниска плътност и цялостно влошаване на костната тъкан, се разраства на световно ниво. То засяга предимно жените, а причина за това най-често е менопаузата. В България всяка трета жена е с намалена костна плътност, а всяка пета – с остеопороза. Начинът на хранене може да повлияе благоприятно тази мрачна статистика.

- Вечната борба между добро и зло с Николай Янков
Темата за противоборството между две равнопоставени първоначала – светлина и мрак, истина и лъжа, ред и хаос, е една от централните теми в световната митология. Нашият свят, светът на хората, се явява бойно поле, където богове и демони мерят сили.

- Йога е културата на днешния ден с Татяна Атанасова

Разказ за Световната йога конвенция, провела се в Мунгир, Индия, от 23 до 27 октомври 2013 г.



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2013
ISSN: 2013977131431901010
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: