Готвим на сач
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Вкусна Европа - стъпка по стъпкапечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Класическа руска кухняпечатна:
3.99 лв.
2.04 EUR -
Дребни сладки и бисквитипечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR -
Вариватапечатна:
6.50 лв.
3.32 EUR -
Великденска кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Ароматни треви и сухи подправкипечатна:
6.50 лв.
3.32 EUR -
Готварство: организация и функциониране на кухнятапечатна:
23.80 лв.
12.16 EUR -
Просо - суперхраната на бъдещетопечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
В кухнята на Варварапечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR
В тази книга ще намерите специалитети с изключително звучни наименования – бански старец за мераклии, рогатник, карталачки, тикълници, тенурки… И всичкото това – в сач! Една глинена дебела плоча с ръбче, в която се готви почти без мазнина.
Но да продължим с рецептите – „Сача на кмета“, „Сач за сватове“, „Комитски сач“ – има още и още.
Ако обзаведете кухнята си с това чудо, наречено сач, сигурно ще започнете сами да си измисляте рецепти. Ако ще е сач с месо, използвайте няколко вида, за да постигнете истинско съвършенство – така приготвят сач в Родопите – с хапки свинско, пилешко и телешко месо.
Голяма заблуда е обаче, да си мислите че в сач се приготвят само месо и зеленчуци. Това означава че не сте опитвали такива чудесии като ямболските катми, еленските пърленки, капанските платеки… Истински пир за един ценител на вкусното хапване.
И никак не е случайно, че така нареченият кулинарен туризъм набира почитатели. Тази книга е едно истинско гастрономическо пътуване на тема „сач“ из България.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.