Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Билките и подправките - храната чудо в кулинарията и медицинатае-книга:
5.00 лв.
2.55 EURпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Фризерпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Мъжка кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Чийзкейкпечатна:
3.99 лв.
2.04 EUR -
Антихолестеролова кухняпечатна:
4.20 лв.
2.14 EUR -
Туршии, лютеници, зимнинапечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Вкуснотии от риба, миди, раци и калмарипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Без мазнини, но вкуснопечатна:
54.90 лв.
28.06 EUR -
Класически супипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.