Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Антихолестеролова кухняпечатна:
4.20 лв.
2.14 EUR -
Китайска кухняпечатна:
2.99 лв.
1.52 EUR -
Агнешко - рецептипечатна:
6.99 лв.
3.57 EUR -
Българска национална кухняпечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Здравословно с Мед, Полен, Прополиспечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Любими ястия със свинско месопечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
1300 коктейла в Наръчник на Нюйоркския барманпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
2000 български рецептипечатна:
19.99 лв.
10.22 EUR -
Стари градски рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.