Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Здравословно храненепечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Любими всекидневни ястия и десертипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Плодови и млечни коктейлипечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Чийзкейкпечатна:
3.99 лв.
2.04 EUR -
Bulgarian Cuisineе-книга:
7.00 лв.
3.57 EURпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Всичко, което искате да знаете за алкохолапечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Лечебните сили на... подправкитее-книга:
3.00 лв.
1.53 EUR -
La Cucina Bulgaraпечатна:
26.00 лв.
13.29 EUR -
69 изпитани афродизиакапечатна:
18.00 лв.
9.20 EUR
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.