Нахут. Суперхраната на бъдещето
Нахутът, наричан още леблебия, се завръща в менюто на българина. Причината е, че в неговите бобчета се крият невероятни богаттва от белтъчини, фибри, витамините А,С,Е,К, фолиева киселина калций, жфелязо, фосфор, лецитин /вълшебното вещество, което спира стареенето и бори атеросклерозата/, магнезий, цинк, селен...
Разнообразието на гозбите с нахут е невероятно. Можете да приготвяте супи, ястия, пастети, салати, пици, ф окачи, бонбони, дребни сладки... Можете да го киснете в захарен сироп или да го използвате за пуканки. Да си направите кълнове, кафе и дори алкохолна напитка.
Слагайте го често на домажната трапеза. Той влияе благотворно на либидото, стомаха и стомашно-чревния тракт, не съдържа глутен, препоръчва се при балансираното хранене, има нисък кликемичен индекс, гликемичен товар и ниско съдържание на наситени мазнини, идеална храна е за вегетарианци и вегани.
Kниги от същия жанр
-
Граници на политикатапечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Екатерина Йосифова - литературна анкетапечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Дребни деликатеси на трапезатапечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
ВЪПроси на РОСИпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
The Sellamillionпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Ловци на бисерипечатна:
11.99 лв.
6.13 EUR -
Selfs Punishmentпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Book of Urban Legendпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Оцветявам: Превозните средствапечатна:
0.90 лв.
0.46 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.