Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Баници, пити и хлябовепечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR -
Вок Фондю - 150 кулинарни рецептипечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Предястия for Dummies!печатна:
9.99 лв.
5.10 EUR -
Френска кухняпечатна:
17.99 лв.
9.19 EUR -
6 по 5 рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Зимнина: Плодовепечатна:
3.80 лв.
1.94 EUR -
Малката голяма вегетарианска книгапечатна:
35.00 лв.
17.89 EUR -
Българска кухняпечатна:
9.90 лв.
5.06 EUR -
Здравословни рецептипечатна:
29.00 лв.
14.82 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.