Пърленки. Чеснови хлебчета. Фокачи
Пърленка, името й го подсказва, по правило се пече на жар в пещ. Или върху плочата на старата бабина печка. Ами ако не разполагаме с нито една от тези "екстри"? В никакъв случай не трябва да се отказваме от тази вкусотия! Ще си я направим в сача, на барбекюто, във фурната, на оребрен тиган, в жаравата, останала от огъня. Чесново хлебче можете да си хапнете в толкова много разновидности, колкото и не можете да си представите - от бяло или ръжено брашно, с добавка на ароматни треви и сухи подправки, на лук и сирена. Изпечени в сух тиган, в сач, на барбекю. Посипани с кашкавал, брашно, намазани със зехтин... В това ухаещо съвършенство само чесънът неизменно присъства. Фокача - това според италианците е "недовършена пица". Тестото й наистина напомня тестото за пица. Формата й традиционно е елипсовидна или правоъгълна и - пак традиционно - по повърхността й се правят симетрични вдлъбнатини. Може да се приготви без каквито и да е добавки или с каквото ви хрумне - в тестото или върху фокачата, във въпросните вдлъбнатини.
Kниги от същия жанр
-
Кулинарна съкровищницапечатна:
9.30 лв.
4.75 EUR -
Баба, майка и аз в кухнята: Салати и разядкие-книга:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Сарми, кюфтета, пълнени зеленчуципечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Всичко за пастатапечатна:
7.50 лв.
3.83 EUR -
Оризпечатна:
2.20 лв.
1.12 EUR -
Бавно готвенепечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Готварска книга 4 сезона - най-доброто от столетиетопечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Chocolate - Indulge Your Inner Chocoholicпечатна:
29.90 лв.
15.28 EUR -
Как да направим винопечатна:
5.80 лв.
2.96 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.