Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Постна кухняпечатна:
5.80 лв.
2.96 EUR -
Ястия на парапечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Кулинарно пътешествие с Алекспечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Готварство: организация и функциониране на кухнятапечатна:
23.80 лв.
12.16 EUR -
Радостта от храненетопечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Празнична великденска и гергьовденска кухняпечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
1300 коктейла в Наръчник на Нюйоркския барманпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Плодове и зеленчуципечатна:
16.00 лв.
8.18 EUR -
Медена кухняпечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.