Готвим в глинени съдове
Да се твърди, че готвенето в глинени съдове е класика за българина, няма да е никак точно, защото по цял свят готвят в глинени съдове различни специалитети. Но може да се твърди, че готвенето в глинени съдове днес се завръща – не толкова защото е модерно или просто звучи добре, а защото съвременната домакиня знае много добре колко колосална е разликата между печена на пещ пица и пица, печена в електрическата печка, както и между боба, сготвен в тенджера на котлон и боба, сготвен на огъня в глинено гърне. Вероятно, когато стане дума за делви, керемиди, гърнета и сачове, всеки си представя някое закътано дворче, асма, каменно огнище, цъфнали латинки край оградата... Същото, обаче, може да се постигне с едно излизане извън града. Ако пък поне веднъж сте сядали в някоя механа в Банско и сте опитали тяхното Катино мезе, разбрали сте, че глиненият съд дава съвършено друг аромат на ястията. Но преди да навлезете в царството на рецептите, ще поговорим за глинените съдове – как да ги подготвите за готвене, как да ги почиствате и съхранявате, кои са техните предимства и кои ястия стават в тях най-най-вкусни.
Kниги от същия жанр
-
Вкусни нискокалорични ястияпечатна:
4.50 лв.
2.30 EUR -
Китайската кухняпечатна:
8.90 лв.
4.55 EUR -
Пурпурен цитрус & сладки уханияпечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Хляб от фурната и от хлебопекарнатапечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
Ароматни треви и сухи подправкипечатна:
6.50 лв.
3.32 EUR -
Празнична коледна и новогодишна кухняпечатна:
2.99 лв.
1.52 EUR -
Вкусни рецепти с каймапечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Китайска кухняпечатна:
6.50 лв.
3.32 EUR -
Мъфинипечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.