Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Веганствопечатна:
7.50 лв.
3.83 EUR -
В кухнята на Варварапечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Разядки и мезетапечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR -
Кулинарна енциклопедияпечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR -
1500 избрани рецептипечатна:
12.99 лв.
6.64 EUR -
Антихолестеролова кухняпечатна:
4.20 лв.
2.14 EUR -
Готварство: организация и функциониране на кухнятапечатна:
23.80 лв.
12.16 EUR -
Бяло, зелено, червенопечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Сезонни плодове и зеленчуципечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.