Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
70 икономични рецептипечатна:
5.99 лв.
3.06 EUR -
Закускипечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Вкусни ястия само с 5 съставкипечатна:
64.80 лв.
33.13 EUR -
Златна колекция класически десертипечатна:
48.00 лв.
24.54 EUR -
2000 световни рецептие-книга:
14.99 лв.
7.66 EURпечатна:
11.99 лв.
6.13 EUR -
Готварските техники и умения - книга 2печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
501 коктейла, които трябва да опитатепечатна:
39.90 лв.
20.40 EUR -
Коледапечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Ястия с оризпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.