Трейнспотинг
Още с появата си Трейнспотинг стремително се превръща от ъндърграунд-книжле в културно събитие от световен мащаб. Ървин Уелш бе определен като говорителя на цяло едно поколение и обявен за най-интересния шотландски писател. Списание Рабъл обявява: Най-добрата книга, написана някога от мъж или жена. Заслужава да продаде повече екземпляри от Библията. Действието се развива в пропитите с хероин покрайнини на Единбург. Главният герой Марк Рентън е събрал около себе си тайфа от нихилистични наркомани без надежда за бъдеще в един свят, който ги смазва и който те презират. Останал им е единствено най-черният възможен хумор и избистреното от дрогата остроумие. Романът е едно мрачно видение, изпято като музикална комедия.
Kниги от същия жанр
-
Писателят призраке-книга:
8.00 лв.
4.09 EURпечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR -
Клеткапечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Сбогом на предразсъдъцитепечатна:
12.99 лв.
6.64 EUR -
Черен хумор - най-смешните въображаеми надгробни надписипечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Звезди за Лолапечатна:
9.90 лв.
5.06 EUR -
Вдъхновениее-книга:
4.00 лв.
2.04 EURпечатна:
16.00 лв.
8.18 EUR -
Любовни писмапечатна:
12.99 лв.
6.64 EUR -
Подходящ ден за умиранепечатна:
10.99 лв.
5.61 EUR -
Ветеранътпечатна:
11.99 лв.
6.13 EUR
Информация
Информация за книгата:
За автора
Ървин Уелш
Биография:
Ървин Уелш е роден в Единбург през 1958 г. и учи в Лондон, където се дипломира като компютърен специалист. В края на 80-те започва да пише пиеси и да се изявява като журналист. Първият му роман – „Трейнспотинг“ (1993) – разтърсва не само британския, а и световния литературен свят с черното си комично описание на група млади наркомани, живеещи в Единбург през осемдесетте години на миналия век. С голям успех се ползва и филмът по този роман, режисиран от Дани Бойл (1996).
Продължението на „Трейнспотинг” – „Порно“ е публикуван през 2002 г. и също се радва на нестихващ интерес. Уелш е автор на още много нашумели романи: „Есид Хаус“, „Кошмарът Марабу“, „Гавра“ и др., всички вече издавани у нас. Последният му роман – „Креватните тайни на майсторите готвачи“ – е публикуван през 2006 г.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.