Парижкият сладкар

Парижкият сладкар

Автор: Лора Мадлен
(3.86 от 22 гласа)











Вдъхновяващ, сложен, балансиран и неустоимо апетитен също като класически френски сладкиш. Такъв е дебютният роман на британската авторка Лора Мадлен, чието действие се развива в Париж и се завърта около живота в една прочута сладкарница.

Какво да очаквате от „Парижкият сладкар“
Завладяваща история за любов, френско сладкарско изкуство и предателство

Атмосферата на чаровния буржоазен и бохемски Париж в края на Бел епок

Напрегнато академично разравяне на мистериозни отминали събития и страсти

Два паралелни разказа в две епохи: Париж 1909 и Кембридж 1988

Жив, интересен и богат литературен език

Париж 1909. В прочутата сладкарница Клермон случайността среща млад човек с Жан, дъщерята на собственика, и му разкрива свят, за чието съществуване не е подозирал и който безвъзвратно го омагьосва: свят, изпълнен с нежен крем и стопен шоколад, със златист карамел и въздушни сладкиши. Но не само вълшебствата на френското сладкарско изкуство имат съдбовна роля за Гийом дю Фрер. Там младото момче намира и любовта на своя живот.
Кембридж 1988.

Почти осемдесет години по-късно докторантка попада на снимка на дядо си като млад заедно с приятелска двойка. „Прости ми“, е изписано с неговия почерк на плика, криещ черно-бялата фотография. Заинтригувана от тайната на дядо си тя се впуска да разбули една история за забранена любов и непростимо предателство. Сериозно препяствие е официалният биограф на дядо й, решен да направи сензация от тази история.
Двата разказа се срещат, за да разкрият края на историята, в която съдбата си знае работата.
ключови думи: За Нея




Информация за избраната книга

Информация за избраната книга




Информация за книгата:

Автор: Лора Мадлен
Издател: Гурме
Година: 2016
ISBN: 9789542917809
Страници: 352
Тегло: 0.31 кг.
Размер: 14.00x21.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: