Отглеждане на буби
Бубарството е един от малкото подотрасли на земеделието, който е в състояние на осигури, без значителни капиталовложения и за сравнително кратък период от време, доходи на фермерите, а преработката на пашкулите и суровата коприна - голям брой работни места. Благоприятният климат и съществуващите богати национални традиции са решаващи предпоставки за по-нататъшно развитие на бубарството. Производството на пашкули се нарежда на едно от първите места по приходи от 1 da обработваема земя, което го прави особено подходящо за дребните земеделски стопанства.
Съдържание
* Увод
* Черничарство
- Характеристика и значение на черницата
- Морфологично и анатомично устройство на черницата
- Размножаване на черницата
- Избиране и подготвяне на място за черничево насаждение и засаждане
- Формиране, агротехника и експлоатация на черницата
* Бубарство
- Черничева копринена пеперуда
- Организация и технология за отглеждане на копринената буба и производство на пашкули
- Технологични характеристики на пашкулите
* Икономика и организация на бубарството
Kниги от същия жанр
-
Стефан Стамболов в спомени на съвременниципечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
За любовта и женитепечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Благополучие и доверие: България в Европа?печатна:
21.00 лв.
10.73 EUR -
Психология For Dummiesпечатна:
15.99 лв.
8.17 EUR -
100 неща, които трябва да знаем за традициите на България, книга 6печатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Еврейски легенди и разказипечатна:
19.00 лв.
9.71 EUR -
Eugene Oneginпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Бърборино, бр.5 - 2013печатна:
2.99 лв.
1.52 EUR -
Вероника и кокосовият дядопечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.