Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Прошката: най-великият лечителе-книга:
5.00 лв.
2.55 EURпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Зимнина: Плодовепечатна:
3.80 лв.
1.94 EUR -
Българска кухняпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Готвене на парапечатна:
7.50 лв.
3.83 EUR -
Пърленки. Чеснови хлебчета. Фокачипечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
Български рецепти за кризапечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Най-вкусните рецепти от европейската кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
2000 световни рецептие-книга:
14.99 лв.
7.66 EURпечатна:
11.99 лв.
6.13 EUR -
Стара градска кухняпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.