Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Ястия с птиципечатна:
5.80 лв.
2.96 EUR -
Китайската кухняпечатна:
8.90 лв.
4.55 EUR -
Кулинарни шедьоври за 30 минутипечатна:
49.80 лв.
25.46 EUR -
Българска кухняпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Селска кухняе-книга:
2.50 лв.
1.27 EURпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Ябълков оцетпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Бобена кухня - храната чудопечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Италианска и испанска кухняпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Консервиране на месо и месни деликатеси в домашни условияпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.