Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Забавна кулинарияпечатна:
5.50 лв.
2.81 EUR -
Микровълнова фурнапечатна:
4.50 лв.
2.30 EUR -
Готварска книга за гъбитепечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Вкуснотии от риба, миди, раци и калмарипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Билки и домашни средства при болести на храносмилателната системапечатна:
4.50 лв.
2.30 EUR -
Бавно готвенепечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Готварска книга за мъжепечатна:
4.50 лв.
2.30 EUR -
Салати и предястияпечатна:
4.80 лв.
2.45 EUR -
Българска кухняпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.