Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Танго за Луциферпечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Абатството Нортангъре-книга:
5.00 лв.
2.55 EURпечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR -
Рама - том 1печатна:
24.95 лв.
12.75 EUR -
Български хроники – том IVпечатна:
14.99 лв.
7.66 EUR -
Приказки колкото усмивкапечатна:
13.50 лв.
6.90 EUR -
Аз умрях вчерапечатна:
9.95 лв.
5.08 EUR -
Огънпечатна:
16.00 лв.
8.18 EUR -
Лунен ловецпечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR -
Третият гроб отсрещапечатна:
12.90 лв.
6.59 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.