Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Насрещен вятърпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Стрихнин и йоркширски териерипечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Великолепнопечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Записки от подземието; Играч на рулеткапечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Венецианският лъвпечатна:
7.80 лв.
3.98 EUR -
Какво хапнаха и пийнаха великите българие-книга:
10.00 лв.
5.11 EURпечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR -
Сияниепечатна:
19.50 лв.
9.97 EUR -
Силна е нощтае-книга:
10.00 лв.
5.11 EURпечатна:
18.00 лв.
9.20 EUR -
Да прекосиш Хималаитепечатна:
16.00 лв.
8.18 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.