Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Яж и тичайе-книга: 9.00 лв.печатна: 16.00 лв. -
Любовта на Божурпечатна: 6.95 лв. -
Парижка вендетапечатна: 16.00 лв. -
Прекрасният нов святпечатна: 16.00 лв. -
Убийствата на бялата розапечатна: 7.90 лв. -
Черно кафепечатна: 11.99 лв. -
Хрониките на Нарния – общо изданиепечатна: 54.99 лв. -
Колимски разказипечатна: 27.00 лв. -
Усмивката на гейшатапечатна: 12.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.