Йога за всички - брой 8/2013

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 8/2013

(3.17 от 6 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

От този брой започва поредица за Адвайта Веданта, недуалистичната Веданта, която оформя своя облик благодарение на Ади Шанкарачаря (788-820 г. сл.н.е). В първата статия, тема на броя през този месец, Живко Стоилов прави кратък исторически преглед на Ведите и за мястото им в древната и съвременна култура на Индия.

Четете още в броя:

- Клетъчно осъзнаване с Георги Христов
Нашето здраве, способностите ни и животът ни като цяло зависят от нашите клетки и отношението ни към тях.

- Йога и хранене със свами Вивекамурти
Това, което внасяме в тялото, оказва огромно влияние върху функционирането на организма ни, а освен това влияе и върху нашето настроение и нагласа на ума

- Интервю със свами Махешананда
"Според йога и Тантра нашата еволюция е прогресивна, т.е. каквото и да правим в един живот, то се отразява на следващия и ние започваме оттам, докъдето сме стигнали. Практикувайки различни техники, съзнанието ни еволюира и постигнатото се пренася отвъд смъртта."

- Празниците в Индия с Елена Щерева
Пуликали или когато тигрите танцуват

- Основи на йога с Анна Павлова: Мислите и ума
Силата на нашето тяло и на ума ни, успехът в живота, това, което може да дадем на хората около нас, зависят само от същността и силата на нашите мисли

- Айенгар йога с Кристос Павлу
Варианти и алтернативи на Саламба Сарвагансана (Свещ), част II

- по пътя с Тиртха Махарадж
Няма значение дали сме оковани в железни или в златни вериги, веригата си е верига. Свободата обаче е нещо различно – не сме оковани нито с железни, нито със златни вериги, а с оковите на любовта, които са по-здрави от желязото и по-скъпоструващи от златото.

- Общуване съгласно Аюрведа с Чандраканти Даси
Когато общуваме, без целенасочено да търсим недостатъците у другите, можем да постигнем удовлетворяващ диалог. Подобно поведение предотвратява редица конфликти и дава възможност за установяване на спокойствие и равновесие. То предполага да познаваме характеристиките на трите типа хора според три-доша – Вата, Питта и Капха

- Моята история с Ирина Йорданова
Щом от една фръцла като мен може да стане йога, никой да не казва, че не стават чудеса.

- Гледна точка с Татяна Евтимова
Индолозите са модерните отшелници от света на невежеството.

- Кармичен мениджмънт с Росица Божкова
Карма е следствието от менталните отпечатъци, посяти в миналото. Каквото сме направили на някого, то ще се върне при нас – не че някой ни наказва.

- Себепознание с Тинка Митева
Нашето тяло е нашата къщичка. И като всеки дом, си има своята история и може да ни я разкаже – стига да имаме сетива, с които да го чуем.

ЙОГА У ДОМА със Снежанка Милошева
Практика, съобразена с личната доша - теория и 45-минутен, общоукрепващ и антистресов комплекс, подходящ за широк кръг хора.



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2013
ISSN: 201397713143190108
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: