Готвим в глинено гърне
Още от поредицата 99 кулинарни шедьоври
-
-
-
-
-
-
-
Българска кухняпечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
500 мъфина и къпкейкапечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
501 коктейла, които трябва да опитатепечатна:
39.90 лв.
20.40 EUR -
Да готвим с Лучияпечатна:
18.00 лв.
9.20 EUR -
Българска национална кухняпечатна:
5.99 лв.
3.06 EUR -
Билките и подправките - храната чудо в кулинарията и медицинатае-книга:
5.00 лв.
2.55 EURпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
1585 от най-добрите и изпитани рецептипечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Лечебните сили на... подправкитее-книга:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Френска кухняпечатна:
3.50 лв.
1.78 EUR
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба?
Ако е така, отворете тази книга!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.