Biblio.bg ebook generator

Biblio.bg ebook generator е лесен за употреба инструмент за създаване на валидни електронни книги от съдържание на Уеб страници. С него може да съхраните за по-късно и изпратите към устройството си за четене актуални новини, статии, блогове и всяко нещо, което е ценно да запазите при себе си.

Електронните книги може да свалите директно през приложението, да изпратите на имейл, а съвсем скоро и да запишете директно в електронната си библиотека.

 

Biblio.bg ebook generator е разработен с цел да печелите потребители за съдържанието от сайтовете си, като им предоставяте нов и иновативен начин за достъп до информацията и лесна интеграция с новите поколения устройства.

Biblio.bg ebook generator е безплатен за използване на вашия сайт. Той е сложен и гъвкав инструмент, който може да бъде настроен към много специфични нужди. Проектиран е да работи с единични страници, както и с набор от много интернет адреси или документи, подадени към него чрез RSS feed. Това позволява автоматичното изготвяне на периодични електронни броеве, списания или създаване на библиотеки от информация в ePub формат.

Ако имате интерес или специфични изисквания при вграждането, ни пишете на контактите оставени в сайта.

Екипът ни си запазва правото да прекъсва достъпа при установяване на злонамерена употреба на инструмента.

 

Как работи Biblio.bg epub generator

 

Biblio.bg ebook generator може да бъде бъде извикан от икона, разположена на вашия сайт. След клик върху иконата се отваря прозорец, като параметър, към който трябва да бъде подаден адреса на викащата страница.

Biblio.bg ebook generator прочита този адрес, анализира HTML структурата и търси съдържанието на елементи съдържащи по-долу описаните CSS класове. От прочетените текстове създава заглавие, служебна информация, автор и текст на електронната книга.

Резултатът е валиден документ, отговарящ на общоприетият ePub 2 стандарт. Файлът може да бъде четен на компютър, Mac, Андриод устройства, както и на всички четци за електронни книги с eInk екрани ( Nook, Kobo, iRiver, Pocketbook, Prestigio и др. ), включително и Kindle, но след конвертиране към .mobi формат.

 

Как се вгражда в сайт Biblio.bg ebook generator

 

Biblio.bg ebook generator е външна програма, която може да бъде извикана от всеки Уеб сайт.

В следаващата таблица са описани класовете, които е необходимо да вградите в сайта си, за да може да означите съдържанието, което искате да се извлича и пакетира като ePub документ.

 

Име на клас Описание
bbl_title Обозначава HTML елемент с class="bbl_title". Текста в така означеният елемент се използва за заглавие на материала в ePub документа.
bbl_author Обозначава HTML елемент с class="bbl_author". Текста в така означеният елемент се използва за име на автор за материала.
bbl_text Обозначава HTML елемент с class="bbl_text". Текста в така означеният елемент се използва за основен текст на електронната книга. Може да има повече от един елемент с този клас, в този случай текстовете ще бъдат прочетени в реда на появяване в документа и ще бъдат всички включени в електронната книга

 

Примерен код за вграждане на икона и отваряне на прозорец за инструмента от Уеб страница

<a href="#" onclick="bbl_click();return false;"><img 
src="http://87.121.7.246/site_design/bbl_generator_icon_grey.png"
 title="Biblio.bg ebook generator"></a>

<script type="text/javascript">
	function bbl_click() {
		u=location.href;
		t=getPageTitle();
		window.open('http://biblio.bg/epub/epubgenerator.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+
encodeURIComponent(t),'bbl_generator','toolbar=0,status=0,width=640,height=452');
		return false;
	}
	
	function getPageTitle(){
		var result = '';
		var t = document.getElementsByTagName('title')[0];
		if ( !!t.childNodes.length ) {
			var result = t.firstChild.data;
		} else if ( t.innerHTML ) {
			var result = t.innerHTML;
		}
		return result;
	}
</script>
 

Демо: Извикване на генератора за съдържанието на текущата страница

Онлайн демо на Biblio.bg ebook generator може да видите инсталиран на този адрес: Демо

Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: