Story - брой 20/2016

Още от поредицата Story

Story - брой 20/2016

(3.79 от 14 гласа)Престъпление или спасение е пушенето на трева?

По марихуаната си падат не само звезди от шоубизнеса, а компютърни гении, учени и дори видни политици. Някои от тях водят и кампании за легализиране й, но други дотам са пострадали от нея, че са я захвърлили завинаги.
Трева, ганджа, джойнт, Мери Джейн, коз, сас, джанка, джонга, масур... Имената на марихуаната в разговорния език са много, а повечето от хората, които я употребяват като релаксация срещу стреса или просто за удоволствие, се кълнат, че е абсолютно безвредна и отричат да са пристрастени към нея.
Според тях, а и според изследванията, провеждани от учени от цял свят, пушенето на марихуана засилва въображението и активира творческите способности, отваря възможност да откриваш нови аспекти в познати неща, заостря вниманието към детайлите. Медицински доказано е, че тревата е полезна за много болести – болки, епилепсия, множествена склероза, рак, автоимунни заболявания, включително вируса на ХИВ, глаукома, безсъние, синдром на Турет, псориазис, повръщане, липса на апетит...
Затова и в много страни използването й за медицински цели е разрешено. Но дали марихуаната е наистина толкова безвредна, не води до пристрастяване и не е стъпка към тежките наркотици, коствали живота на милиони хора по света? Отговорът може да се търси както в научните изследвания, така и в милионите лични примери на хора, които употребяват джойн от определено количество години. Особено сред известните личности, които с популярността си дават много широк публичен отзвук по темата.  
Още за въздействието на марихуаната и кои звезди са феновете й можете да прочетете в новия брой на списание Story, който е на пазара от 17 май.

   • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2016
ISSN: 20161312819120
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: