Story - януари-февруари/2021

Още от поредицата Story

Story - януари-февруари/2021

(4.23 от 13 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Да си пожелаем онова, което не можем да избегнем

Отпратихме с облекчена въздишка една трудна година. Човечеството се е сблъсквало с ужасяващи събития и личности и е оцеляло. Ще го направим и сега, нищо че страхът, този най-свиреп диктатор, ни е вцепенил и сме плячката, от която откъсва парче по парче надежда и вяра. И макар с прекършена радост от настъпилата нова година, със сигурност сте направили равносметка, дори планове. Човешко е, затова и неизтеребимо, каквото и да ни оковава. Аз бих добавила – да си пожелаем онова, което не можем да избегнем. Да, има известна хитрост. Ако постоянно сме в мечтателност за по-добри времена и хора, няма да можем да се справим с онова, което ни се изпречва, няма да израснем. А като краен резултат пак ще сме в страх и плаха надежда за чудо. По-добре да действаме, отколкото да чакаме и гордо да се изправим пред всичко, което ще срещнем с промяната.
Поне вече няма да сме развеселени консуматори в махмурлук, поне ще можем да казваме „не“ и поне ще научим разликата между доброто и заплахата, която идва всеки път от „аз искам“. За първи път се изправяме срещу себе си.
Подготовката за изпита си струва усилията. Време е да си върнем паметта за живата традииция, за ценностите, за времето, в което се смеехме заедно, което в превод сега означава – приемахме различията си. В този контекст не
е случайно и възраждането на ситкоми като „Приятели“ и „Сексът и градът“.
Те са живата памет на времето, в което политическата коректност, цензурата и автоцензурата се пречистваха през шегата и идеи, които сега биха ни сблъскали. Посветихме основната си тема на „Приятели“ и на промяната, която актьорите претърпяха през отминалите 25 години – депресия, алкохолизъм, пристрастяване към дрога или пък пластични операции, изгубени надежди и слава, за да покажем човешкото, превърнало ги във всеобщи любимци. Нито един от актьорите не е останал пощаден, но пък остават герои. И сега се завръщат като незабравените и дълго очаквани приятели. Не е случайно, защото отново имаме нужда да открием, че да бъдем шумни, скандални, пропагандни в социалните мрежи, за да предизвикваме, не е човешко, а постчовешко.
Време е да се приберем и да приемем неизбежното – човешката ни природа и нуждата да сме значими един за друг офлайн.
Галина Чолакова-Попова
главен редакторОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2021
Страници: 100
ISSN: 20211312819101
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: