Story - декември/2019

Още от поредицата Story

Story - декември/2019

(4.13 от 8 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Защо толкова диво търсим щастието, без дори да знаем какво търсим? Не преследваме ли удоволствието, което припознаваме като щастие, а то се оказва консумиране на внимание, на статус, на чувство за значимост... Изобщо понятието се използва някак безразборно. Не сме възпитали, не сме създали в себе си различна представа за щастието от тази да носи мигновена наслада и лесно притежание, достигащо до еуфория. Тя е скалата, с която се измерва щастието. Колкото по-ярки емоции се изпитват, толкова по-пълноценно е изживян мигът. И именно миг, защото след това вече няма нищо. Има сивота, всекидневие, баналност. Голямото предидзвикателство е да бъдеш щастлив насред сивото и еднообразното и да избереш свободата да не преживяваш това като нещастие. Матрицата на съвременния консумиращ човек изисква волята, кастрира свободата, прави го абстинентен, ако няма този или онзи атрибут на щастието. То е формулирано като в блудкав филм – работиш, постигаш, влюбваш се, пътуваш, искаш още от същото „лекарство“. Това е живеенето в „трябва“. Все едно човек е заразен с бактерия, която се храни с постиженията му. Постига и иска още и още. Но това не е заради него самия, то е за да направи впечатление на щастлив на останалите. Окриляващото е да откриваме онова, което да впечатлява нас. Забързани, невротизирани да се харесаме на останалите смятаме, че техните аплодисменти са нашето щастие. Най-нещастното самозалъгване. Ако постоянно имаме очаквания, изисквания, срокове на щастие, страх да не сгрешим, значи живеем в мъгла и оставяме незабелязано щастието. Само за миг приемете, че според всички скали на щастието вие сте абсолютни смотаняци. Какво се случва? Оставате сами със себе си. За повечето хора това е равносилно на смърт, а всъщност дава шанс да бъде открит истинският, щастливият начин да общувате и да не се идентифицирате с постиженията и притежанията си. Представете си, че имате всички постижения на света, но сте изгубили способността да бъдете човеци - а това означава да искате да общувате и със себе си, но и с останалите. Как ви се струва? Щастливи ли сте? Щастието има човешко лице. Забелязвайте това щастие, то не се постига, то се вижда и преоткрива. До вас е! Щастието е пътят на личностното израстване, не на изкачването на йерархична стълбица.

Галина Чолакова-Попова
главен редакторОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2019
Страници: 100
ISSN: 20191312819112
Поредица: Story


„Story e списанието, в което звездите разказват истинските си истории пред истинските професионалисти за истински познавачи. За петте години, откакто е на българския пазар, от издание, отразяващо живота на звездите, Story се превърна в институция, с която звездите се съобразяват и която сама създава звезди.”

Галина Чолакова, главен редактор на списание Story


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: