National Geographic KIDS - брой 08/2020

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS - брой 08/2020

(4.00 от 14 гласа)











Пътешествието на ягуара
Млад ягуар плува през калната река в джунглата. Предстои му дългото пътуване – ще си търси партньорка. Но пътят, по който трябва да мине, е опасен и ще го отведе далеч от гъстата джунгла – сред открити райони и близо до хората. За да му осигурят безопасно пътуване, учените трябва да измислят план. И каква е дръзката им идея? Мрежа от свързани територии, която минава през 18 държави на два континента.

Дръзки изследователи
От подслушване на животни до разчитане на звездите, петима изследователи на National Geographic споделят тайни от общуването си със света. Един от тях е инженерът Тофър Уайт, който прикрепва рециклирани мобилни телефони към дървета в отдалечени джунгли по света, за да улови шума от незаконни дървосекачи. Той описва как се опитвал да работи сред рояк пчели.
 
30 любопитни факта за хищниците
Хищниците не са само големи и зъбати. Могат да бъдат много малки – като калинките, които се хранят с листни въшки. Или да прибягват до хитри трикове като хищната дървеница, която изстрелва отрова към очите и носа на плячката си. Най-големите хищници на света са сините китове, но куриозното е, че те се хранят с миниатюрен крил, който прилича на скариди.

Прасе с ботуши
 
Сурикат се гушка с лъв
Всеки път щом на суриката Боб му се доспи, той се сгушва на любимото си място – между лапите на лъвчето Зинзи. Двамата се запознали в зоопарка, в който живеели, след като майките им ги изоставили. Скоро вече се ближели един друг, гонели се и заспивали заедно. Зинзи обичал да се хвърля на игра върху сурикатчето – Боб хуквал да бяга, а после той се опитвал да скочи върху Зинзи! Научи трогателната им история в рубриката „Невероятни приятели животни“.



  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2020
ISSN: 20201313420508
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: