National Geographic KIDS - брой 6/2016

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS - брой 6/2016

(4.07 от 15 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

 Удивителните умове на делфините

Много животни проявяват признаци на разум. Октоподите решават загадки. Вълците общуват. Гарваните използват сечива. Делфините обаче притежават всички тези способности. 

Някои смятат, че единствените по-умни същества от делфините сме ние, хората. Но делфинските мозъци са много различни от нашите. Макар че и те като нас са бозайници, нашият последен общ предшественик е живял преди повече от 90 млн. години.

Делфините са се приспособили за живот в океана. Спят само с половин заспал мозък, за да са нащрек за акули и други опасности. Като изследват как точно са умни делфините – как общуват и решават проблеми – учените може би ще се научат да общуват с още много други видове животни.

Прочети още за делфините в National Geographic KIDS.

Невероятно, но факт!

Знаеш ли, че през първите 7 месеца от живота си синьото китче може да качва по 4 кг на час? 

А известно ли ти е, че пълната луна изглежда по-ярка през зимата, отколкото през лятото?

Виж още смайващи факти в рубриката на National Geographic KIDS „Невероятно, но факт!“.

Речник на котешкия език

Котките са най-популярните домашни любимци по света. Нека обаче веднага изясним нещо. Котките не са кучета!

Те изглеждат, държат се и мислят различно. 

Кучетата зависят от нашите грижи; котките са съхранили много от дивите си черти. И тъй като са много независими, котките крият чувствата си.

Освен ако не знаеш какво точно да търсиш, щастливата котка почти не се различава от нещастната.

Научи се от National Geographic KIDS как да разчиташ настроението на твоето коте и да разпознаваш 5 начина, по които то ти говори.

Тест за родители

Какъв е обичайният номер на клоунските обувки – 43, 47, 58 или 64? На каква възраст малкото северно еленче вече може да те надбяга – на един ден, на една седмица, на един месец или на една година? 

Кое от следните неща нямат мъжките пчели – търтеите – стомах, антени, жило или чувство за хумор?

National Gographic KIDS ти задава 10 въпроса, за да потърсиш верните отговори заедно с твоите приятели.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2016
ISSN: 2016131342056
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: