National Geographic KIDS България - брой 11/2016

Още от поредицата National Geographic - Kids

National Geographic KIDS България - брой 11/2016

(3.86 от 21 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Завръщането на потайния рис в декемврийския брой на сп. National Geographic KIDS

Рисът – една горска легенда

Евразийският рис е най-големият от четирите вида рисове. Тези самотни котки се прокрадват през горите от Западна Европа, през цяла Русия, чак до Централна Азия. Ловуват зайци, гризачи, птици и елени. Но без гъстото покривало на дърветата и храстите на рисовете им е много трудно да издебнат плячката си. Навсякъде, където хората са унищожили техния естествен горски дом, котките едва оцеляват или дори са изчезнали. NG KIDS ще ти разкаже за плана на учените да върнат изчезналите рисове.

Невероятно, но факт

Знаеш ли, че слончетата смучат хоботите си, както децата смучат палците си? А известно ли ти е, че пеликанът може да побере в торбата си повече от 11 литра вода – колкото 32 кутийки с безалкохолно? Виж още смайващи факти в рубриката на NG KIDS „Невероятно, но факт“.

Градска джунгла


Малките и големите градове са пълни със сгради, коли и хора. Много обаче крият и неочаквани диви преживявания. Тъй като човешките селища се разширяват, навлизайки в териториите на дивите животни, те се научават да живеят в градовете. NG KIDS ти разказва какво се случва, когато диви животни се заселят в града.

Мантите – тeзи странни плоски риби

Гигантските манти живеят в тропическите и субтропическите води по цялата ни планета. Някои остават близо до брега, а други мигрират на стотици километри навътре в морето. Големите, подобни на крила перки на мантата достигат размах 7 м. Освен това една трета от ширината на мантата е уста, която може да се отвори до 2,40 м. NG KIDS ти предлага 7 любопитни факти за мантите.

Объркващи картинки с трикове

Човешкият мозък е по-бърз и по-умен от суперкомпютър. Но дори и твоят прекрасен ум може да се заблуди. Зрителните измами използват цветове, шарки и други неща, за да те подлъжат да видиш нещо, което всъщност не съществува. NG KIDS ти представя няколко ефектни илюзии и науката, която се крие зад тях.

И още много интересни разкази, идеи, факти, забавления, конкурси и кръстословици на страниците на декемврийския брой наNational Geographic KIDS.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2016
ISSN: 20161313420511
Поредица: National Geographic - Kids


"NG KIDS е част от голямото семейство на ИНСТИТУЦИЯТА National Geographic. Списанието е предназначено за децата, които откриват заобикалящия ги свят, а безкрайното им любопитство поражда лавина от въпроси. NG KIDS непрекъснато изненадва своите малки читатели с невероятни, весели и интригуващи истории за живота на планетата. Разнообразните и забавни рубрики на списанието поднасят ценни знания, научни факти и разкази за културни традиции, които децата усвояват по възможно най-увлекателния начин.

Освен богато илюстрирани любопитни факти и увлекателни материали, NG KIDS България дава на малките читатели и възможността да упражняват английски език. Всеки брой на изданието съдържа секция English for Kids, в която част от материалите са поместени в оригинал на английски език."

Татяна Григорова, главен редактор на National Geographic KIDS България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: