Diana Cholakova. Lady Dee on Two Continents

Diana Cholakova. Lady Dee on Two Continents

(5.00 от 4 гласа)Диана Чолакова е българка и американска гражданка, която живее в Детройт, Мичиган, САЩ, със семейството си. Книгата „Диана Чолакова: Лейди Дии на два континента“ (издателство „Петър Николов-Карлово“) разказва за живота й от малко дете до днес въз основа на интервюта,  както с нея, така и със съпруга й – проф. Боян Димитров, дъщеря й Дария, майка й Димитринка, сестра й и много нейни приятели от различни периоди на живота й. Близко до документален наратив, разказът за Диана е следване на пътя на едно дете от Бургас с изявени артистични наклонности към храма на истинското изкуство, където тя влиза благодарение на упорит и смислен труд и подкрепата на родители и близки. Ученичка в единственото специализирано училище по сценично изкуство в Пловдив; студентка във ВИТИЗ (сега НАТФИЗ) (театрознание) и Софийски университет; журналистка в София, Рим и Сан Франциско; съпруга, майка, моден дизайнер в Мичиган – това са само някои от клоните на дървото на живота на Диана, които в различни цветове и пластове се рисуват в наратива, за да представят един от моделите на успешните българи в началото на 21 век. 

Проф. д-р и. д-р о. Лолита Николова (Академия Карлово) е световноизвестен учен в областта на археологията, културната антропология, теория и история на културата и генеалогията. Разказът за Диана Чолакова е  възможност да сподели с читателите силата на перото й в любим за нея жанр – биографиите, чрез разработването на биомемори като иновационен клон на документалната наративистика.   • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: