Подсъзнание, прераждане и нива на съзнание

Още от поредицата Другото училище

Подсъзнание, прераждане и нива на съзнание

(4.20 от 15 гласа)  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

 Тази книга не е за всеки. В нея се съдържа истината, която не е по силите на всеки да я разбере и приеме, тя убива слабите и помага на търсещите да намерят по-бързо верният път.

В тази книга парапсихолога Валентин Ковачганев, споделя прозренията си от личните си странствания, както и опита натрупан при срещи със страдащи и търсещи хора. Не приемайте нищо от тази книга на доверие, съмнявайте се и търсете и така ще намерите вашата индивидуална житейска пътека.
 
За тази книга определено може да се каже, че както по замисъл и начин на изложение на материала, така и по съдържание е уникална, защото този наш български автор прави мощен самостоятелен пробив в една сфера на живота, която вълнува човечеството от хилядолетия. Темата за прераждането е фундаментална тема в човешкото познание и затова тя присъства винаги и навсякъде в трудовете на Мъдреците и Учителите на човечеството, а така също и в трудовете на не малко философи от световен ранг. Нещо повече – тази тема представлява ключово важен момент в човешкото развитие, защото отразява Космически Закон на еволюцията на човешката същност. Става въпрос за истинската еволюция, по която се развиват душите - монади, а не за гледната точка на Чарлз Дарвин. (Тази потресаваща измишльотина, която някои веднага повдигнаха в ранг на теория и, която е промила мозъците не на едно и две поколения, но затова вината в никакъв случай не е в самия Дарвин, а в тарикатите, които са се обявили за тартори и на човешкото съзнание).
 
Книгата на г-н Ковачганев, по начина си на изложение – изключително достъпен и оригинален, приятно лек и увлекателен, може да се каже, че по някои показатели се допира до шедьовъра. И това е така, защото днес-времената на духовната деградация е изключителна рядкост сред пишещото братство да се намери някои майстор на перото да вае картини с лекота и майсторство като майстор – ваятел. Мисля, че Валентин Ковачганев с книгите си постига точно това. Точно както големият художник само с едни леки, но неповторими движения на четката прави картина, така и той чрез своя оригинален начин на писане постига точно това, защото от друга страна г-н Ковачганев не е нито с хуманитарно, нито с изкуствоведско образование. Той е представител на т.нар. технократска интелигенция, защото е завършил ВХТИ-София, а преди това е завършил гимназия. Трябва веднага да се отбележи този факт, защото, поне аз досега от представителите на другите две сфери не съм чел нищо предадено с такава лекота и познание и то по една от най-щехотливите теми на всички времена-прераждането и феномените на човешката психика.
 
Откровено казано книгата я зачетох с разконцентрирано съзнание, но още след първата странница, така се увлякох, че я прочетох докрай, при това само за три часа. След като с невероятна лекота бях въведен в действието, аз с голяма трудност успях да се отделя от него, защото впечатлението от картините беше толкова ярко, че неусетно започнах да ги тълкувам от своя гледна точка, а философските и направо научни заключения, които са предостатъчни за този кратък материал, аз записах в тефтера си, където вписвам изключителни мъдрости и мисли...
Не ми остава нищо друго, освен да пожелая на г-н Ковачганев да се концентрира и да направи своя философска концепция по отношение на този най-важен, не само според мен - истински Закон на нейно величество – Еволюцията на Духа, наречен – Закон за причинно-следствените връзки (Кармата и Прераждането). Аз съм убеден – той може да направи това!
 Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Симолини
Година: 2017
ISBN: 9789549493580

Коментари

Коментари