Cosmopolitan - брой 3/2016

Още от поредицата Cosmopolitan

Cosmopolitan - брой 3/2016

(3.80 от 5 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

От редактора

Осми март е като бис на 14ти февруари – или поне е още един повод хората да споделят дали да празнуват, дали не, дали е старовремско, дали да бъдат само с приятелки или и със значимия мъж в живота си, и съответно мъжете около теб да се чудят – сега, аджеба, да ти подаряват ли цвете, или ще ги удариш с него, ако го направят. Получавам цвете, а с моите приятелки си честитим – а защо не да празнуваме още един женски празник – и понякога излизаме вечер, но сега искам да бъда малко по-сериозна, защото в историята на този ден няма коктейли и цветя, а борба за права.

Всичко започнало в САЩ и протестите на работещите жени да имат право на по-кратък работен ден, по-добро заплащане – и право да гласуват. Днес някои от нас избират да неизползват правото си на глас – но да гласуваш реално те прави пълноправен гражданин, а не с ограничени права – и битката за това е струвала много усилия на жените по света (гледай филмът Суфражетки с Кери Милигън и Мерил Стрийп), която е продължила в някои страни по света до края на 70те години.

Днес въпросът с женските права си остава, защото дори и на думи всичко да е както трябва, пред жените навсякъде – и у нас – си остават сериозни въпроси, като този да получаваме равни пари с мъжете за работата, която вършим – защото данните почти навсякъде са, че за една и съща позиция един мъж е по-добре платен от една жена.

Женско право е и това да бъдем защитени от всички форми на насилие, основано на пола – което е най-често женския пол – като домашното насилие, преследването и всички форми на сексуално насилие. До 18 май може се случи (най-накрая) присъединяването на страната ни към Истанбулската конвенция, след която страната ни ще трябва да предприеме още мерки за защита на всички жени и момичета, страдащи от насилие. А това е всяка четвърта според данни на неправителствените организации.

Стереотипите, според които жените трябва да „слушат“ стоят тихо в обществото ни, но понякога крещят и плачат през бетоновите стени нощно време. Чувството за безнаказаност и – ще го кажа – усещането в тези жени, че няма какво да направят, за да променят ситуацията си, е национална трагедия. Затова Истанбулската конвенция е важна крачка напред и искрено се надявам, че тя ще се случи.

Дали съм феминистка? Да. Аз съм жена и смятам, че жените трябва да бъдат реално равнопоставени с мъжете. Реално.

Може би съм малко по-сериозна, отколкото си очаквала на тази страница – но темата е важна, а и Осми март, както се вижда, никога не е бил само цветя и рози.

От корицата

Пролет, време за почистване на кожата (30), разчистване на гардероба (37) и дори махане на зимните тлъстинките от тялото (105). В женския месец бъди благословена - открий онези тайни на щастието, които ще те омиротворят дори в най-гадния ден (52), защото такива дни има, няма какво да се лъжем, дори без определена причина. Такива дни, в които ти се иска да се разкрещиш на гаджето ти, но вместо да пускаш гласа, понякога просто ти трябва поемеш дъх (96). Това може и да не е написано като една от тайната на жените, които не блестят, но всички ги харесват, но вероятно правят и това – и още неща, които ги правят популярни, без да са „нищо особено“ (61). Нещо особено е Джесика Алба, чийто успех се измерва милиарди долари, но продължава да обича да излиза на срещи с любимото си Cosmo (61) и дори споделя тайни с нас.

Мода

Харесахме ефирни перли (37), но се влюбихме в червените чанти и мини дължините (38). Геометрията никога не ни е била любим предмет, но с модата нещата стоят различно (40), въпреки че в модата въпросът класика или тенденция е въпрос, който ние самите решаваме като просто комбинираме (42). Острите обувки се бяха поскрили, но тази пролет атакуват – и ако искаш да експериментираш, започни отдолу нагоре (43). Клъчове (44), масивни колиета (47) и тенденции от звездите (45) и модния подиум (46). 

Красота

Кожата ти може да е красива, когато се грижиш за нея сериозно, а това може да става по-лесно с нашите трикове (21). Как да си направиш бюти почивка (28) и как да се разхубавиш, след като си плакала са сериозни въпроси (29), но също и какво точно представлява плазмолифтинга.

И още

Как да се оправяш с вашите, версия 23+ (56); Авторката на Сексът и градът Кандис Бушнел разказва какво според нея означава да се отнасяш към кариерата като към мисия (55).

Във всеки брой

8 От редактора

20 Идеи за месеца

116 Хороскоп

118 Шопинг информация

120 Cosmo тестОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2016
ISSN: 2016131235483
Поредица: Cosmopolitan


"Списание Cosmopolitan окуражава и вдъхновява жените да живеят живота си на макс. Ние създаваме уникална емоционална връзка с читателката, която е основата и центърът на всеки брой. Даваме информация, която тя може да използва в ежедневието си за всичко, което я интересува - връзки, мода и красота, здраве на практическо ниво, кариера и личностно развитие. Читателките ни не просто обичат да четат Cosmo - те живеят Cosmo".

Детелина Стаменова, главен редактор на Cosmopolitan България


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: