Как да родим здраво дете с йога

Още от поредицата Майчинство с йога

Как да родим здраво дете с йога

(4.38 от 8 гласа)В първия етап на раждането повечето жени получават контракции на интервали, които постепенно се скъсяват, докато родилният процес напредва. От самото начало вашата основна задача е да почивате между контракциите и да избягвате да пилеете енергията си, да речем, с говорене. Издишването ви трябва да бъде използвано за намаляване на напрежението, докато контракциите идват и си отиват. По време на всяка контракция се концентрирайте в дишането – толкова дълбоко, колкото можете. След това се отпуснете и релаксирайте, дори да е само за една минута.

Когато почувствате контракцията да започва, издишайте напълно.Това позволява да я посрещнете с отпуснати мускули, а това на свой ред помага контракцията да е по-ефективна за отварянето на цервикалния канал. Дишайте между контракциите по най-удобния за вас начин. При следващата контракция отново издишайте, за да и позволите да отмине и бързо да отнесе напрежението и болката, които причинява.

Позите и упражненията от подготовката ви за раждането може да включват партньора ви , който да ви придържа, масажира и подкрепя. Разбира се, възможно е да предпочитате да се справите сама, със собствени сили, разчитайки на вътрешните си резерви. Който и начин да изберете, дишането може да ви помогне да се чувствате концентрирана и овладяна – както по време на контракциите, така и между тях. Ще откриете, че дишането е най-мощният ви инструмент, за да се плъзните над вълната от болка вместо да и се противопоставяте. След всеки разговор или медицинска манипулация използвайте дишането си, за да се концентрирате отново в себе си.Печатна книга

3.80 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 1.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 2.99 лв.Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Хомо Футурус
Страници: 64
Тегло: 0.09 кг.
Размер: 12.00x16.00 см.

Коментари

Коментари