Виж! Бургас - брой 18/2014

Още от поредицата Виж! Бургас

Виж! Бургас - брой 18/2014

(5.00 от 1 глас)е-списание

0.00 лв.

  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

След празничната еуфория е време да влезем в руслото на делничните дни. Но преди да сбърчите скептично уста, погледнете януарския брой на „Виж!Бургас”. Там отново ви очакват интересни сюжети и предложения за добро прекарване. В средата на месеца в града ни ще пристигне изложба, която се превърна в събитие за културния живот на цялата страна през изминалата година. „Жул Паскин: от Видин до Париж” е експозиция, подготвяна 3 години. Тя представя цялостното творчество на един от най-ярките таланти в изобразителното изкуство на 20 век, роден в България под името Юлиус Мордекай Пинкас.

Другото голямо събитие от културния афиш през януари е премиерата на филма „Приказката Нилгири”. Това е първият филм, направен за племето Тода, вдъхновило руската писателка Елена Блаватска за бестселъра й „Магьосниците от Сините планини”. Автор на филма е Донка Костадинова, която прекарва 2 месеца в Индия сред тези уникални хора.

За всички почитатели на хип-хоп културата също ще има събитие, което не е за изпускане. В края на месеца в Младежкия дом ще се съберат бургаските рапъри от Нокаут и техните колеги от Добрич DRS, за да ни върнат назад във времето, когато DRS+ „взривяваха” родните клубове.

Това събитие дава повод и за едно от интервютата в изданието – какво се случва с Ndoe от DRS днес също ще научите от януарския брой. Другото интервю пък е посветено на изобразителното изкуство. Първата галерия в търговски център в Бургас беше открита съвсем скоро от художника Георги Андонов. Повече за концепцията на новото културно пространство ще откриете във „Виж!Бургас”. Предложението за пътуване ще ви отведе в едно изключително интересно място в Черна гора, което през декември посети нашият гост-автор Георги Величков. В януарския брой на изданието „гостува” и един млад български писател – Стефан Николов, с неговия разказ „Котлоните”. Разходката из миналото на града ще ви отведе в почти митичните времена, когато морето на бургаския бряг е замръзвало.

Хубав месец от екипа на "Виж!Бургас"!Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Creative Cat Design
Година: 2014
ISSN: 1000143980
Поредица: Виж! Бургас


"Виж! Бургас" е пространство, в което се срещате с интересни идеи и хора, нестандартни подходи, модерни тенденции и с културата на града в нейния най-широк смисъл.

Безплатен месечен гайд за култура и градски начин на живот!


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: