Игра с тъмното минало - Дамата от Амстердам

Игра с тъмното минало - Дамата от Амстердам

(3.00 от 3 гласа)  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Печатна книга

9.98 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 3.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.

Два криминални романа в един том от "руската Агата Кристи". Страниците им са осеяни с престъпления и загадки, с хитроумни психологически и сюжетни ходове. Действието на "Игри с тъмното минало" се развива в българския град Созопол.

"Дамата от Амстердам": Връщайки се от почивка, която й е помогнала да дойде на себе си след развода с мъжа й, Лара намира в дома си непознат мъж. Той е дяволски красив и очарованата жена запраща по дяволите мисълта да извика милиция. Запознава се с "госта" и разбира, че в апартамента го е настанила на квартира някаква възрастна жена, която е взела предплата и веднага е изчезнала. Пленена от харизматичната му външност, Лара му разрешава да остане. Но прибирайки куфарите си в килера, тя намира чужда дамска чанта със следи от кръв. На следващия ден открива още една. Когато се разчува за серия убийства, свързани с крупни обири на сейфове, се оказва, че следите водят към нейния дом...

"Игри с тъмното минало": Когато Валентина изчезва, едва на третия ден започват да говорят, че е била убита. По-късно, бягайки от проблемите си, съседката й Маша заминава да лекува душевните си рани на почивка в България - в Созопол. И там среща изчезналата Валентина, която минава край нея, сякаш не я познава. В същото време друг руски турист умира неочаквано. Дали това е инфаркт или убийство?

За авторката:

Определяна като "руската Агата Кристи", Анна Данилова е авторка на 40 криминални романа. Още първият от тях - "Когато ме нямаше", й осигурява дългогодишен договор с най-голямото руско издателство. Сега тя е един от най-продаваните му автори.

Има едновременно музикално и литературно образование. В Консерваторията е завършила теория на музиката и пиано, а в Литературния институт "Максим Горки" - литература.

Книгите й се преиздават постоянно, а критиците я наричат "кралицата на психологическата интрига" и "руската Агата Кристи".

Пътува много извън Русия. Няколко месеца може да бъде в Германия, после в Турция или България. Възприема се като гражданин на света. По думите й неин дом може да стане всяко едно място, стига да има електрически контакт, в който да включи лаптопа си.

Място на действие в романа й "Игри с тъмното минало" е българският град Созопол, където рускиня среща своя позната, смятана за убита, а не след дълго умира руски турист. Главната героиня трябва да разгадае сложната плетеница от престъпления.

Романът е написан през есента на 2005 г., когато Анна Данилова е била на почивка в Созопол. Казали й, че това е тих, приказен град, същински музей. "Направи ми колосално впечатление. В този град усещаш мистика на всяка крачка - шумът на морето, мъглата, свечеряването, тъмнината. Сякаш е подготвен като декор за заснемането на мистичен трилър. Но най-силно впечатление ми направиха некролозите, които са разлепени навсякъде. Разхождаш се и от тези некролози те гледат сякаш живи хора. Тогава ми се стори, че видях моя съседка, която изчезна преди време безследно и от милицията решиха, че може и да е убита. И това беше подтикът да напиша романа "Игра с тъмното минало" - разказва писателката.

За по-малко от две години романът вече е претърпял в Русия няколко издания.Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Персей
Година: 2007
ISBN: 9789549420593
Страници: 352
Тегло: 0.44 кг.
Размер: 13.00x20.00 см.

За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: