Йога за всички - 8 брой/2014

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - 8 брой/2014

(4.13 от 8 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Педагозите все повече се замислят да направят йога част от учебната програма, но тъй като тя е многостранна и многообразна наука, училищните ръководства не са сигурни кой точно неин аспект да бъде въведен в системата на обучение. Кристос Павлу, преподавател по айенгар йога с над 20-годишен опит, дава ценни насоки и разяснения по темата.

Четете още в броя:

- Глината в твоите ръце с Милена
Всеки носи в себе си потенциала да реализира мечтите си, но малцина разбират как да го използват. Животът ни е като парче глина, което ние непрекъснато моделираме чрез мечтите и мислите си, и така оформяме скулптурата на своето съществуване. Когато сме разстроени или гневни, получаваме един резултат от парченцето глина. А когато сме позитивни, радостни и въодушевени – съвсем различен.

- Акро йога с Доротея Маринова
От съчетанието от духовната мъдрост на йога, динамичната сила на акробатиката и любящата доброта на тайландския масаж се формира уникално нова практика, която култивира доверие, връзка, игра, общност, работа в екип, комуникация, взаимна подкрепа, висша и любяща доброта.

- Виняса флоу йога с Теодора Рачева - Деви
Въпреки че понякога виняса флоу може да изглежда хаотична, особено в сравнение с ащанга йога, в нея присъства обаянието на спонтанността, която се побира в една внимателно дефинирана рамка, водеща до развитие на практикуващия както на постелката, така и в живота.

- Интервю с д-р Шарма
"Създаваме и удоволствията, и болката, и живеем в границите, определени от нас. Отделяме „мен“ и „моето“ от всичко останало и не разбираме, че сме част от Вселената. Но в крайна сметка сме едно както с Майката Земя, така и с всички същества – дишаме един въздух. Няма български или индийски въздух."

- Въведение в пранаяма с Любомир Розенщайн
Във време, в което делникът рядко ни оставя възможност да си поемем дъх, съзнателната промяна в начина, по който дишаме, трансформира дълбоко нас самите. Чрез осъзнато дишане осигуряваме достъп на жизнената енергия до всяка клетка на тялото. Резултатите са не само подобряване на физическото състояние, но и успокояване на ума, отпускане на дълго събираните вътрешни напрежения и разширяване на съзнанието.

- Постелката за йога има значение с Десислава ел Хаким

Постелката има значение. Подобно на обувките, храната и другите елементи, които изграждат нашата идентичност и определят отношението ни към света.

- Деванагари - град на безсмъртните с Елена Щерева и Николай Янков

Санскрит, подобно на хинди, непали, маратхи и повечето индийски езици, използва писменост, позната като деванагари. Най-точният превод на думата е „божествена градска писменост“, тъй като нагари е със значение „градски“, а дева – „божествен“, „небесен“. От една страна, името подсказва, че азбуката е създадена в рамките на голям град – целенасочено противопоставяне на опростената и злободневна реч, която в Древна Индия се наричала пракрит. Градът въплъщава в себе си идеята за ред, организираност, сложност и изящество – нещо, което особено важи за изтънчената логика и структура на санскритския език.

- Семейството и семейните взаимодействия в холотропния процес с Николина Христова
Холотропното дишане е дълбинен метод на терапия, използващ специфични невербални средства: ускорено дишане, емоционално заредена музика и техники на работа с тялото, чрез които навлизаме в т.нар. изменено състояние на съзнанието. В това състояние преминаваме през преживявания от различни области на нашата психика, които са силно наситени с различните аспекти на семейните взаимодействия и с влиянието на миналото върху личността.

- Диагноза гняв с Чандраканти Даси
Според аюрведа питта доша отговаря не само за смилането на храната. Тя преработва всяко впечатление от заобикалящия свят. Когато нарасне и излезе от равновесие, това води до неразбиране, неправилни заключения и изпадане в илюзия. Дисбалансът на питта предизвиква огнени емоции като гняв, враждебност, разочарование, ненавист, критицизъм и ревност.

- Създаването на Сарасвати със Стефания Димитрова

- Земя сред облаците с Жоро Христов
Перу днес е едно от най-посещаваните места на Земята и най-вече е известно с Мачу Пикчу, линиите Наска, езерото Титикака, които се намират в южната част. Страната разполага с огромна територия и крие невероятни тайни в по-трудно достъпните кътчета. Между Амазонската равнина на север и Тихия океан на запад, защитени на юг от заснежените върхове на Белите Кордилери, са се ширнали Амазонските Анди – планинска верига, покрита с гъсти тропически гори.

- Душата на града с Нимай Дас

- Жива храна с Мария Димитрова
Кокосово къри с нахут и ориз

- Йога за интуиция и мъдрост с Александра Вукашинович - Шалиграм
В съвременните условия на живот всички изпитваме нужда от балансиран и ясен ум. С предложения комплекс ще почувстваш ефекта от йога асаните, насочени към развиване на интелекта, интуицията, мъдростта и психичните способности. Отделяй всеки ден време за личната си йога практика. Само тогава тя ще има желания ефект.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
ISSN: 2014977131431901040
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: