Йога за всички - брой 2/2016

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 2/2016

(4.25 от 20 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Д-р Олег Торсунов разкрива как нашето разбиране за семейство и мотивите, които ни събират в съюз с партньора ни, кореспондират със седемте основни чакри – центровете на психична енергия, техните характеристики и степента им на еволюция. Ако погледнем през тази призма на отношенията си с противоположния пол, бихме разбрали по-добре същината им.

Четете още в броя:

- Сутрешна песен  с Ивелина Лъжанска
Отношението ни към случващото се е решаващо, а нагласата и вътрешният диалог определят чувствата ни. Разбира се, лесно е да се каже, трудно е да се направи. В кризисни ситуации често попадаме в капана на страховете. Именно тогава ни е най-необходима вярата, че всичко се случва според божествения план и непоклатимото убеждение, че винаги биваме водени в правилната посока и няма начин да сбъркаме – колкото и да не ни се вярва с оглед на конкретните обстоятелства.

- Най-силната молитва  с Марияна Стракова

Благодарността е най-удивителната практика, чрез която можем да трансформираме живота си. Тя е осъзнаването, чрез което можем спокойно и уверено да се носим по реката на живота, независимо през какви препятствия преминаваме. Чрез нея излизаме от собствените си рамки и страхове, животът ни се преобразява – насища се с цветове, срещите стават все по-вълнуващи, успехите ни се умножават.

- Да станеш хомо йогис  с Жана Димитрова
Сведения за Хомо йогис са налични още от шестото хилядолетие преди Христа, като първи находки за съществуването му са открити в Древна Индия. Праотците му – Хомо сапиенс и неговите разновидности – са дали отражение в развитието му и приликата с тях е очевидна. За невъоръжено око дори липсват видими разлики.

- Защо връзката не върви с Любомир Розенщайн
Пространството на човешките взаимоотношения се е превърнало в пътечка за надбягване, като целта е да се изблъскат повече хора и да се заграби повече. Тук е основата на дълбоката криза, в която се намира обществото ни. Това прави невъзможни връзките между хората: няма как да бъдеш истински свързан с някой, който за теб е или чужд обект, от който да се възползваш, или съперник в битката за възползване. Погледнато на по-глобално ниво, избраният от нас път неминуемо води както към гибелта на планетата, така и към нашето унищожение.

- Интервю с Алексей Скворцов
"Стремя се да доближа йога максимално до съвременните условия. Затова подхождам интегрално към развитието и самоусъвършенстването на човека, което е и личен процес. Повечето хора, които идват при мен, изтъкват като причини за интереса си към йога главно обездвиженост, болки в гърба, различни заболявания. Аз обаче обяснявам, че причината за появата им на тези курсове е, за да си отговорят на два основни въпроса, които всеки от нас следва да си зададе и да намери отговор."

- Моята вълшебна бременност с йога с Елица Йоргова

За деветте месеца качих 10 кг, главно около корема и гърдите. Останалата част на тялото ми си остана както преди. Само седмица след раждането свалих 9 кг без усилия в тази насока, което отдавам на редовната йога практика преди и по време на бременността.

- Дерматитът от гледна точка на аюрведа с Чандраканти Даси
Кожните възпаления, известни като дерматити, са реакции към най-разнообразни дразнители. Към тази група спадат заболявания като екзема, псориазис, себореен или атопичен дерматит и т.н. Причина за тяхната поява в редица случаи е наличието на токсични отпадъци в организма и натрупването им в тъканите и органите. Дерматитът може да бъде резултат и от метаболитни, храносмилателни и други проблеми, породени от дисбаланс на всяка една от трите доши.

- Сянката - тъмната страна на аза с Николина Ангелова
Подобно на Луната, всеки притежава своята неосветена повърхност – другото аз или сянката е онази част от нашата психика, от която се страхуваме, която не искаме да видим, отричаме и не показваме навън. Макар и потисната дълбоко в несъзнаваното, тя съществува и провокира формирането на цялостната личност.

- Раджастан - земя на царе с Юлия Савова
Много са местата в Раджастан, които разкриват историята и ти помагат да се докоснеш до нея по различни начини – чрез изкуствата, занаятите, архитектурата. Но ако паралелно с това имаш възможност и да подкрепиш местното население, да споделиш знанията и талантите си и така да подобриш живота на жителите, пътуването ти става много по-смислено и удовлетворяващо.

- Жива храна с Павла Отова
Как да не се отблагодариш на едно колело за пъстрите емоции, с които те дарява. Направих го по моя си начин – посветих му торта. Вкусна, сурова, красива, с неговите цветове.

- Рефлексология: Зоналното разделение с д-р Димитре Младенов
Вертикалното разделение на тялото и по-специално хоризонталното зониране на двете ходила са основата на рефлексната терапия. Именно чрез тях се дефинира и описва връзката между различните органи и системи и всяка една от прилежащатите им зони.

- Пренатално общуване с Благовеста Терзийска
От древността до днес немалко култури, раси и племена са отдавали огромно значение на вътреутробния живот. Познавали са добре този основен за човешкото същество период и влиянието на околната среда върху плода. Съществували определени правила и норми на живот за бъдещата майка, за родителската двойка, за селото и цялото общество, които позволявали на бебето в утробата да се развива при най-добрите условия.

- ЙОГА У ДОМА: Практика за абсолютно начинаещи с Елена Михайлова
Абсолютно начинаещите имат възможност да започнат правилно своята йога практика, а това обуславя по-бързото напредване. Те са като празна, чиста чаша, готова да бъде напълнена със знанието на йога.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2016
ISSN: 201697713143190104002
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: