Йога за всички - брой 2/2015

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 2/2015

(4.31 от 13 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

 Чакрите могат да бъдат оприличени на грамофонни плочи с различни записи. Повечето от тези записи са направени в нашия несъзнателен живот, когато не сме имали избор, нито сами сме решавали в какво да вярваме и в какво не. Но нашето подсъзнание продължава да ги просвирва, да изпълнява стари програми. Те идват не само от биографичното ни минало, но и се предават от поколенията преди нас, а понякога и от недовършени теми в предишни прераждания. Всичко това е кодирано в нашата енергийна система, в начина, по който възприемаме реалността, а оттук и в начина, по който тя ни отразява. Истинската промяна идва от осветяването на скритото и първата крачка към светлината. За това пътуване към себе си през седемте кръга на Аза ни разказва Росица Божкова (Ука Пурна) - психолог, йога преподавател, констелатор, дула и фасилитатор.

Четете още в броя:

- Вселената се грижи за всичко, от нас зависи да й позволим с Ивелина Лъжанска
Егото обича да ни повтаря и натяква: „Твоя отговорност са децата, сметките, задачите на работното място“. И ние се въртим в омагьосан кръг, тичаме от едно място на друго, все нямаме време, все сме неудовлетворени и заспиваме с мисълта за несвършените през деня задачи. И така ден след ден, година след година. Сякаш нашият живот изтича без смисъл и без да остави следа.

- Взиране в космоса на несъзнаваното с Любомир Розенщайн
Всяка пътека в йога решава по свой начин конфликта между несъзнавано и съзнавано, тъй като това е стъпка, без която практкуващият не може да продължи към същинската цел на йога – постигане на свръхсъзнаваното. Чрез асани, дълбока релаксация и пранаяма енергията от най-дълбоките недра на несъзнаваното започва да се освобождава систематично, постепенно – без да си даваме сметка за този процес. В същото време йога и тантра предлагат и директни техники за работа с потиснатия в несъз-наваното психичен материал.

- Интервю с проф. Рудранатх, Индия
"Западните хора се увличат много от удоволствията и насладите, но най-пагубна е бързината, динамичният начин на живот. Разбира се, в някои случаи се налага да се бърза. Но ако човек постоянно бърза, трябва да се научи и как да релаксира. Защото иначе идва стресът."

- Йога в полза на съвременната жена, II част, с Кристос Павлу
Много жени, както и все повече мъже, се оплакват от наднормено тегло, което наистина е много коварен проблем. То предизвиква преждевременно дегенериране на бедрените и коленните стави. Гръбначните прешлени също са под постоянно напрежение от прекомерната маса, което с времето може да има сериозни последици. Асаните предотвратяват затлъстяването, тъй като регулират нервно-ендокринната система. Жена, която практикува редовно йога, спира да се храни прекомерно, тъй като самото й тяло отхвърля ненужния прием на храна.

- Диабетът от гледна точка на аюрведа с Чандраканти Даси
Аюрведа нарича диабетът мадхумеха. Тя предлага програма за цялостен начин на живот, която в много случаи може успешно да предотврати появата на диабет и неговите усложнения (сърдечно-съдови болести, диабетна невропатия, ретинопатия, нефропатия). Здравословната хранителна диета, практикуването на йога и медитация, балансираното редуване на работа и почивка, прекарването на повече време сред природата, поддържането на нормално телесно тегло могат да осигурят високо качество на живот без диабет.

- Медитация на две куки с Десислава ел Хаким
Когато усетя, че батерията ми пада и единствено в постелята ми е добре, тогава зная, че е дошло време да хвана двете куки. Минаха години, докато разбера какво безценно умение съм усвоила покрай баба, която ме взимаше със себе си на дневните седенки.

- Отбягване на егото в езика хинди като особеност на индийската действителност с Елена Щерева и Николай Янков
Докато в повечето европейски езици извършителят на действието е на преден план: „Аз паднах“, „Ти виждаш“, „Той обича“, „Гладен съм“, „Ние знаем“, в хинди, подобно на други езици от Южна Азия, не субектът, а преживяването е от значение. Тук главно действащо лице е действието, случката, чувството и преживяването, а лицето, на което се случват нещата, е просто пасивен наблюдател.

- Характеристики на оранжевата аура и анализ на чакрите с Диляна Велчева
В центъра дойде момче, току-що завършило художествена гимназия. Мечтаеше да стане графичен дизайнер. Неговата снимка показа аура в оранжево с нотки на зелено. За оранжевите хора най-характерната черта е креативността. Зеленото говори за чувствителност, доброта и организираност.

- Поглед към началото с Николина Христова
Търсенето на отговора на изначалния въпрос „Кой съм аз?“ ни съпътства от мига на раждането. С първата глътка въздух започваме да се опознаваме и това се превръща в процес – проглеждаме, храним се, прохождаме, говорим, мислим, действаме, страдаме, обичаме, изчезваме.

- Моето магическо пътуване с Абрахам и Естер Хикс с Милена
Всяка среща с Абрахам, която съм имала привилегията да преживея, е преобръщала живота ми. Отговорно мога да заявя, че животът ми се дели на „преди Абрахам” и „след Абрахам”, точно както делим летоброенето на „преди новата ера” и „след новата ера”.

- Суперхрани с Vita Rama
Суперхраната е специфичен набор ядивни и изключително хранителни растения, които не могат да бъдат определени нито като храни, нито като лекарствени средства (каквито например са билките). Суперхраните са едновременно храна и лекарство – те съчетават в себе си елементи и от двете. Известният суровоядец Дейвид Улф отпределя суперхраните като „най–силно действащите, свръхконцентрирани и богати на нутриенти храни на планетата“.

ЙОГА У ДОМА: Практика за балансиране на чакрите: Мостът на дъгата към божественото с Мила МарковаОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2015
ISSN: 2015977131431900302
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: