Мадам Утопия

Още от поредицата Разкази в поредици

Мадам Утопия

(3.00 от 4 гласа)…Животът на една идея започва със смъртта на тялото...
 
...Дали сънуват сега? Как мислиш? Мога да си ги поставя, винаги, но се боя за тях. Кучка тези не може да издере, ни прашинка да ги раздразни, или треска да хвръкне и разрани, зла баба да прокълне. Пазя си ги, не че не бих ги продала, ако ми предложи цената на тези, които нося. Все пак практична жена съм, защо да стоят безжизнени, вместо някой да вижда през тях. Въпреки, че съм практична, бих ги подарила. Няма логика, жена съм. Важно е, че имам желание. Да ги подаря, без да знам на коя. Ако имах приятелка, не бих я унизила, дъщеря - не бих я ограничила, а очите на майка си обичам. На бедно момиче с лошо зрение - не бих посмяла. Види ли света през моите очи, ще се почувства нищожна, а малките неща, които я правят да се чувства богата, ще престанат да я радват. Желанията на моите очи могат да направят тъй, че да изгуби малкото, което има, дори да спечели много повече, отколкото може да си представи сега. Всъщност не се знае какво точно ще е: хазарт. Може да е и за нейно добро. Както казах: хазарт. Обичам го, но не и с очите ми. На някоя от тези, които ми завиждат, бих ги подарила, но ще ги избоде...   • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: