Смъртта на Зигфрид

Смъртта на Зигфрид

(4.06 от 18 гласа) „Без да осъзнахме, наследяваме от предшествениците си не само цвета на очите и косата, наследяваме и разказите им..."

 
В „Смъртта на Зигфрид" всички пишат: освен всезнаещият разказвач (който има достъп дори до записките на Бог), дневници си водят майор Зигфрид фон Клайст, член на немската легация в Букурещ през Втората световна война, синът му Гюнтер, който се бие на Източния фронт при Сталинград, един полицейски комисар, един журналист и не на последно място Самотникът, чийто прототип е немският романтик Хайнрих фон Клайст, самоубил се заедно с любимата си през ноември 1811 г.
 
Видими и не толкова видими нишки свързват историите на тези притежатели на дневници. Повтарят се провали, пороци, алкохолизъм, страстта към отблъскващи, сакати жени, като всеки се опитва чрез писането да намери ако не оправдание, то поне обяснение за тях. Има моменти, в които самото писане се превръща във форма на перверзия.
 
Като централен, вагнериански мотив са сенките на Нибелунгите, които се появяват натрапчиво в разказите на мъжките персонажи, белязани от трагична наследствена обремененост и от неизвестното бъдеще, което ги ужасява. Отвъд тези сенки смъртта чрез самоубийство се явява като единственото спасение, като единственият акт, чрез който човек може да възвърне достойнството и себеуважението си.
   • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Парадокс
Година: 2018
ISBN: 9789545532405

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: