Човекът от Архангелск

Човекът от Архангелск

(4.00 от 1 глас)... мога да отбележа, че за свое най-добро произведение баща ми смяташе "Човекът от Архангелск"...
Адриан Конан Дойл

Във втората половина на XIX в. в полезрението на различни англоезични автори от групата на Едгар Алан По, Робърт Луис Стивънсън, Мери Шели, Артър Конан Дойл, Хърбърт Уелс и др. все по-трайно присъстват сюжетите със странни истории за самотни чудати и вглъбени учени (обикновено саможиви като професор Чалънджър, потайни като доктор Джекил или хладни и безскупулни като д-р Моро), които, вдъхновени в дирене на смайващи открития и смразяващи хипотези, се противопоставят на целия останал свят, поставяйки трескавото преследване на своите цели над нормалното житейско поведение и мироглед. Тези противоречиви самотни целеустремени фигури, сякаш обладани от ентусиазма и заразени от почти неизчерпаемата енергия на алхимиците, са колкото отблъскващи със своята маниакална пристрастеност към своите занимания, толкова и притегателни и любопитни за читателите.
Погледнали през идеализираната пречупена светлина на викторианската епоха, опиянена от предусещането за множество съвременни научни открития, по-внимателните читатели несъмнено биха открили сянка на респект у повествователя в описанието на мислите и действията на своеобразният "свръхчовек", притежаващ огромна и заразителна сила и воля на характера.
"Човекът от Архангелск" е написан през 1885 г., но досега не е превеждан на български език. Действието се развива сред едно от най-изолираните сурови, самотни и осеяни с опасни скали северни крайбрежия на Шотландия, където злощастен кораб от Архангелск претърпява фатално корабокрушение...  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Библио.бг
Година: 1993
ISBN: 9789549287318

За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: