Залезът на неуправляемите

Залезът на неуправляемите

(4.06 от 160 гласа)Реактивният принцип за движение е известен отдавна и е използван от човека още през ранните векове без да съзнава неговата физическа същност и законите, на които се базира. Със създадените по-късно технически изделия, основаващи се на реактивния принцип, човекът отначало навлезе във въздушното пространство, а след това проникна в студения и неприветлив космос. Чрез реактивния принцип за първи път той преодоля земната гравитация, нещо, което с използвания до тогава принцип за придвижване, базиращ се на триенето между движителя и околната среда, бе невъзможно. Именно поради важността на реактивния принцип за живота на съвременния човек, включително и във военното дело, в книгата е отделено място за разглеждане на неговата физическа същност.

На основата на реактивния принцип са създадени различни по предназначение и възможности реактивни и ракетни двигатели, които са основа на ракетостроенето, включително и военното. Първите ракети, използвани за военни цели, са неуправляеми балистични. Тяхни представители, получили масово разпространение, са реактивните гранати на гранатометите, ракетите на реактивните системи за залпов огън, тези от клас “въздух-земя“, използвани от щурмовата авиация, и тактическите ракети от първо поколение. Тяхните конструктивни особености и бойни възможности, както и тенденцията за тяхното развитие, са предмет на разглеждане в настоящата книга.  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: