Камиони - брой 2/2019

Още от поредицата Камиони

Камиони - брой 2/2019

(4.14 от 14 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Новият брой на сп. КАМИОНИ – бр. 2 / март 2019
Международните награди Автомобили за работа 2019: Престижните международни награди Камион на годината, Автобус на годината, Ван на годината, Иновация при камионите и Иновации при ремаркетата за втора поредна година бяха връчени на българските представители на отличените марки. Изисканата церемония се състоя в конгресния център Rainbow Plaza в София.

2018 г. – всички са добре, за 2019 г. – някои са предпазливи: И през тази година запитахме мениджърите на официалните представители и вносители на основните производители на ремаркета и полуремаркета в страната каква е била за тях 2018 г. и какво очакват от 2019-а. В анкетата включихме и вносителите на хладилни агрегати, и някои от българските фирми, предлагащи на пазара термоизолирани надстройки и трансформации.
Надяваме се здравият разум да надделее при Пакет Мобилност: Списание КАМИОНИ разговаря за ситуацията и перспективите в бранша с управителя на Транспрес ООД Веселин Стоянов. За малко повече от четвърт век една от големите български транспортно-логистични компании се утвърди като желан партньор в сферата на своята дейност.
 
В брой 2 / 2019 на сп. КАМИОНИ можете да прочетете още:
Рекордна година за Daimler Trucks: 2018 година е най-успешната година в историята на Daimler Trucks. Това заяви изпълнителният директор на фирмата Мартин Даум на ежегодната си годишна среща с журналисти в Гагенау, Германия. Годината е рекордна по брой продажби, а и като приходи и възвръщаемост от продажбите.
Перспектива за бизнеса има, но времената стават все по-трудни: Кънчо Кънчев, собственик на фирмата Тайгър Булл: „При стартиране на транспортна компания в началото има голямо „даване“ - за камиони, за застраховки, за оборудване-то и се натрупва една сериозна сметка. Когато камионът започне да работи, през първия месец няма приходи, втория също... чак през третия месец започват да идват първите плащания, а сериозна сума  остава „заключена“. С времето тези пари се връщат, но в началото е много трудно.“
Shell изгражда 39 станции за LNG чрез консорциума BioLNG EuroNet: Използването на втечнен природен газ (LNG) може да намали емисиите на парникови газове в транспорта със 142 млн. т до 2040 г., твърди изследване, проведено от Shell и представено в Берлин в средата на февруари.
Volvo Trucks с първи продажби на електрически камиони: Камион за дистрибуция ще работи в логистичната компания DB Schenker, а камион за сметосъбиране – в компанията Renova, която обработва и рециклира отпадъци.
Турботракс България с две престижни награди: Компанията бе наградена със Сребърна звезда като един от най-добрите дилъри на DAF в ЕС за 2018 г., а седмица по-късно получи и второ отличие „Най-добър дилър за 2018“ в отдел „Търговски операции“ на DAF. 
3,2% ръст на ЕС пазара на комерсиални автомобили през 2018-а
Електрически eActros стартира ежедневна работа в Южна Германия: От пролетта започват тестове на 25-тонен Mercedes-Benz eActros в провинция Баден- Вюртемберг, Германия. Те ще се изпълняват съвместно с логистичната компания Logistik Schmitt.
Mercedes-Benz V-Class – още по-атрактивен: Ръст от 3,1 % при регистрациите на нови лекотоварни до 3,5 т в Европа през 2018 г.
Скания Файнанс България с нов кънтри мениджър: „Моят подход е по-практичен, защото идвам от оперативния бизнес“, обяснява новият титуляр Даниел Николов.
TranspoTEC 2019: Събирането и провеждането едновременно на двете отделни преди години изложения - TranspoTEC и LogiTEC, вече дава плодове за организатори, участници и посетители.
Композитни ресори олекотяват окачването: Едно по-отскорошно приложение на композитите е за направата на листови ресори в окачването на автомобили.
Magnum мие камиони и автобуси: Машината на Сhrist Wash Systems за измиване на товарни превозни средства и автобуси, сполучливо наречена Magnum, покрива потребностите на възможно най-широк кръг клиенти.
Камионите в Дакар
Технически подробности за състезателните машини на лидерите
Интервю с Едуард Николаев, победителя в Дакар 2019
В очакване на ETRC 2019
FIAA 2020 – в началото на октомври
Българска премиера за Mercedes-Benz Citaro hybrid: Победителят от последния Bus Euro Test, проведен през 2018, участва в церемонията по връчването на реплика на наградата Bus of The Year 2019 и в рамките на 2 седмици бе показан пред български транспортни фирми.
43 808 нови автобуса са регистрирани в Европа през 2018 г.
Renault T – все така здрав, както е роден: Моделът, който замести Premium и Magnum и спечели Международната награда Камион на годината 2015, е широко използван и след като навлезе във „втората си младост“.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2019
ISSN: 20191311831502
Поредица: Камиони


Списание КАМИОНИ (излиза от 2001 г.) покрива всички аспекти, свързани с продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на специализираните превозни средства – ванове, товарни автомобили, автобуси, строителни и комунални машини.
Следят се въвежданите нови модели, както и останалите технически новости. Списанието има практическа насоченост и прави собствени тестове на нови и употребявани автомобили, като обхваща модели, подходящи за българския пазар. От 2006 г. КАМИОНИ провежда сравнителни тестове с измерване на разход на гориво, средна скорост, обороти на двигателя и редица други параметри. Издателят на списанието е член на авторитетното международно жури Камион на годината (International Jury Truck of the Year). Рубриките Автобуси, Ванове и Строителни машини се поддържат постоянно – в рамките на списанието или като отделни издания. Всеки брой на списание КАМИОНИ съдържа обзорна статия или анализ на различни теми – пазарът на нови и употребявани товарни автомобили, прикачна техника и автобуси, лизинг – кой и какво предлага; пазарът на гуми, съответно на масла и горива; фирмени сервизи; сервизно оборудване; резервни части и др. Следят се промените в нормативната база, свързани с транспорта и автомобилите. Списанието отразява големите международни изложения за транспорт и товарни автомобили.
Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.kamioni.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: