Камиони - брой 2/2017

Още от поредицата Камиони

Камиони - брой 2/2017

(4.00 от 14 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Сравнителният тест 1000 точки има високо реноме сред всички сравнителни тестове, провеждани в Германия. В края на миналата година в него участваха 4 марки камиони – с мощности около 500 к.с. и с най-големите шофьорски кабини. DAF XF510, Mercedes Actros 1848, Scania S 500 и Volvo FH500 предлагат малко повече от всичко, от което имаме нужда. Четиримата претенденти събраха между 912,6 и 943,2 от 1000 възможни точки. Кой спечели – ще разберете в броя.

Тест: седем марки за период от две години и половина. Статията представя резултатите от практически тест, проведен от немското издание trans aktuell съвместно с фирмата Fehrenkötter Transport & Logistik GmbH и с подкрепата на DEKRA. Получените резултати са след 30-месечна работа в реални условия. Сравнявани са общите разходи за експлоатация (TCO – Total Cost of Ownership) на всичките седем марки тежкотоварни автомобили, като при изчисленията се вземат предвид средствата за придобиване на всяко превозно средство, разходите при използването му и за времената за престои, както и остатъчната му стойност при повторна продажба.

Шампионът вярва в подготовката, опита и късмета. Интервю с победителя от рали Дакар 2017 Едуард Николаев от отбора КАМАЗ-мастер дадено за членовете на международното жури Камион на годината.

Към брой 2/2017 на сп. КАМИОНИ ще намерите и книжката „Забрани за движение на товарни автомобили в Европа от март до декември 2017 г.“

В брой 2 / 2017 на сп. КАМИОНИ можете да прочетете още:

През 2016 ръстът на новите регистрации в ЕС продължи

2016 г. – добра за ремаркетата и хладилните агрегати

11,6% ръст при лекотоварните в Европа през 2016 г.

Едуард Багдасарян, собственик и управител на Меджик флейм ЕООД: Сервизните договори на Волво ни пестят време и средства

45-часовата почивка не е разрешена в кабината - шофьорите не трябва да прекарват седмична си почивка в кабините на своите камиони, заключава генералния адвокат в Съда на Европейския съюз в Люксембург проф. Евгени Танчев

Консултация: Отговорност по CMR Конвенция и застраховка „Отговорност на превозвача (CMR)“ - част втора

Финанси: Лизинг на употребявани транспортни средства, машини и оборудване от МФИ ДЖОБС

Най-важните промени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП), влезли в сила от края на януари 2017 г., които засягат най-широк кръг водачи – нарушения и санкции, забрани, допълнителни изисквания.

Нови гуми Firestone Vanhawk 2: следващото поколение на гумата за лекотоварни автомобили

Втора употреба: Балкан Стар: Клиентите ни са спокойни и доволни

Maraton VIP е новият флагман на Temsa - тестдрайв на кормилото на луксозния туристически автобус Temsa Maraton VIP.

Електрически автобуси SOR гастролираха в София – чешкият автобусен производител представи в края на февруари в София два електрически градски автобуса от богата си моделна гама.

MVB Truck&Bus Bulgaria достави три нови MAN Lion’s Coach

Умерен ръст при регистрациите на нови автобуси в Европа през 2016 г.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2017
ISSN: 2017131183152
Поредица: Камиони


Списание КАМИОНИ (излиза от 2001 г.) покрива всички аспекти, свързани с продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на специализираните превозни средства – ванове, товарни автомобили, автобуси, строителни и комунални машини.
Следят се въвежданите нови модели, както и останалите технически новости. Списанието има практическа насоченост и прави собствени тестове на нови и употребявани автомобили, като обхваща модели, подходящи за българския пазар. От 2006 г. КАМИОНИ провежда сравнителни тестове с измерване на разход на гориво, средна скорост, обороти на двигателя и редица други параметри. Издателят на списанието е член на авторитетното международно жури Камион на годината (International Jury Truck of the Year). Рубриките Автобуси, Ванове и Строителни машини се поддържат постоянно – в рамките на списанието или като отделни издания. Всеки брой на списание КАМИОНИ съдържа обзорна статия или анализ на различни теми – пазарът на нови и употребявани товарни автомобили, прикачна техника и автобуси, лизинг – кой и какво предлага; пазарът на гуми, съответно на масла и горива; фирмени сервизи; сервизно оборудване; резервни части и др. Следят се промените в нормативната база, свързани с транспорта и автомобилите. Списанието отразява големите международни изложения за транспорт и товарни автомобили.
Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.kamioni.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: