МЕНИДЖЪР - брой 02/2020

Още от поредицата Мениджър

МЕНИДЖЪР - брой 02/2020

(3.56 от 9 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

„Винаги съм свързвал доброто настроение с глупостта“, казва негово светейшество героят на Джъд Лоу в последния епизод на „Младият папа“. Усмихнат кардинал го моли да донесе радост на народа с публична изява. Папата отказва с аргумента, че не е комик. Шапка на диалога им е въпросът струва ли си еуфория, която не води към по-добро (нас и общностите ни).

Каквото и да казват светият лидер на Сорентино, будистките монаси и философите за безсмислието на мимолетните усещания, които дефинираме като „щастие“, днес всяка пазарна дейност се цели в тях. От по-вкусния сладолед до още по-гъвкавото работно време, което ни позволява да стигнем с гъвкавия си кемпер до следващия райски плаж или фестивал. Нахалният в прогнозите си Ювал Ноа Харари стига по-далеч във визията си за влиянието на фактора „биохимично щастие“: в стремежа си да постигнем постоянно удоволствие ще престанем да бъдем човеци, сливайки се с богоподобни роботи. Отдавна общуваме от разстояние по-лесно от древногръцките богове. В бъдеще ще можем да си купим силата на Зевс или мъдростта на Атина.
 
Пред идеята за това усъвършенстване на Homo sapiens много хора изпадат в паника, осъзнавайки, че каквито и да са сега – най-добрите спортисти или журналисти – ще се чувстват като неандерталски ловци на Уолстрийт. Роботопията поставя под съмнение удовлетвореността на индивида като най-висша цел на обществото. Най-висша цел сега е чувството за полезност.
 
Това показват при внимателен прочит и резултатите от второто проучване на личното и общностното щастие у нас по поръчка на „Мениджър“. Най-благополучни са хората, които носят отговорност за големи екипи, големи семейства, големи идеи. Но колкото и да е голяма тяхната картина на полезност, изолирани от нея все още остават много групи от обществото ни. Групи, с които институциите и бизнесът трябва да се срещнат, за да реализираме концепцията за брутно вътрешно щастие, в която всеки индивид има значение.
 
Приятна работа.
Елица Николова,
главен редакторОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Мит Прес
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2020
ISSN: 977131121311302
Поредица: Мениджър


Списание МЕНИДЖЪР е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици.То защитава техните интереси и полага усилия да им помага в бизнеса.

Основни цели:

• Да информира читателите си за най- модерните и ефективни практики в областта на мениджмънта, маркетинга, бизнеса и технологиите.

• Да подсказва на мениджърите решения, които ще направят дейността им по-успешна

• Да формира нова култура на управление и производство в България.

• Да бъде свободна територия за мненията, идеите и предложенията на мениджърите

• Да защитава интересите им пред държавните структури и да съдейства за подобряване на бизнессредата

• Да разширява кръга на своите читатели.

Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е с изцяло български капитал.
 


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: