Логистика - брой 9/2016

Още от поредицата Логистика

Логистика - брой 9/2016

(3.67 от 9 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Дигиталните технологии – единственият път напред! За четвърта година Логистичната бизнес конференция, организирана от сп. ЛОГИСТИКА, събра над 300 транспортни, логистични, производствени и ИТ мениджъри и специалисти. Началото на събитието бе дадено от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. 17 лектори от водещи компании от различни индустрии разказаха за своите добри практики и очертаха хоризонтите на бъдещи промени във веригите на доставки. По традиция конференцията се съпътстваше от изложбени щандове, на които 25 фирми презентираха свои продукти за транспорта и логистиката. Генерален спонсор на конференцията бе Теленор България. Пред главния вход на Парадайз участниците в конференцията успяха да видят новите модели на специалния спонсор Iveco. Тази година наградата, последен модел лаптоп, отново бе осигурена от DSV Road. С нея си тръгна Александър Димитров от фирма Експрес логистика и дистрибуция. Специален асистент на водещите на форума бе роботът Есика, който създаде добро настроение в залата и предизвика вълна от селфита в кафе паузите.

Свободата и творчеството са това, което отличава технологичната компания Немечек България от конкурентите й. Георги Брашнаров, управител и собственик на компанията, е мениджър с дългогодишен опит, изградил свой модел на управление. "Гордея се не със самите проекти, а с хората си", казва г-н Брашнаров пред сп. ЛОГИСТИКА. Той разказва за успешните проекти на неговия екип и за бъдещето на бранша.
Блок-влак ще свързва гръцките пристанища и София. Това са плановете на БДЖ-Товарни превози, след като за първи от създаването си дружеството отчете печалба. Инж. Любомир Илиев, управител на компанията, разказва за присъединяването на Товарни превози към Транскаспийския маршрут, който ще свърже Азия и Европа чрез България.


В брой 9/2016 на сп. ЛОГИСТИКА можете да прочетете още:

Иран – интересна логистична точка

Какво искат товародателите от своя 3PL доставчик

Новите B2B възможности в дигиталния свят

Търсят се малки и модерни складови площи

Българският предприемач е оптимист, но не обича главоболия - Божидар Нейчев, управляващ съдружник, Югоизточна Европа в PwC

Теленор предлага много нови облачни и дигитални услуги за бизнеса - От доставчик на телекомуникационни услуги компанията се превърна в доверен съветник в цифровата ера

DHL Експрес отбеляза 25 години в България - Компанията ще разполага с нова база в София, непосредствено до Терминал 2 на летището

Логистиката през погледа на науката

Сътрудничеството между Университета и бизнеса дава добри резултати - Проф. д-р Филип Тодоров, ръководител катедра „Логистика“ в УНСС

Дигитална революция в мисленето

Фалшивите европалети: заплаха за товара и здравето

EPAL палетът има контролна скоба - Александър Бекер, мениджър на EPAL Academy

Сътрудничим си с митниците и с местни адвокати - Мартин Лайбранд, изпълнителен директор на EPAL

Говорейки за ефективност, имаме предвид Toyota - Серията мотокари Tonero – стабилни, здрави и иновативни

Системата Lift Runner на STILL - Комбинацията от електровлекачи и колички е особено подходяща при Lean производство

Hyster отново са в България - Новият представител на марката е Хайстер БГ от групата на STAMHОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2016
ISSN: 2016131262619
Поредица: Логистика


Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: