Логистика - брой 2/2017

Още от поредицата Логистика

Логистика - брой 2/2017

(4.24 от 17 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

По-силни, стабилни и адаптивни - така Милена Виденова, управител на Кофас СА – клон България, описва бъдещето на българските компании. Кофас се занимава със застраховането на паричния поток от неплащане на контрагенти и от фалит, предоставяне на бизнес информация и събиране на фирмени вземания. "Най-голямото предизвикателство пред фирмите, които предоставят транспортни и логистични услуги, е как да управляват бързия си растеж и да се предпазят от загуби", казва пред сп. ЛОГИСТИКА Виденова. Според нея логистичните услуги ще продължат да се увеличават. Виденова смята, че ролята на авио- и жп транспортът ще става все по-голяма. Тя вярва, че българският предприемач е иновативен и адаптивен. Именно това ще даде тласък на икономиката на страната.

Строг контрол на входа и изхода, комисиониране с помощта на рингскенери и pick-by-voice и пълен синхрон на процесите са основата на операциите в логистичния център на Кауфланд край Пловдив. Базата разполага с обща площ от 155 хил. кв.м, застроената е 80 хил. кв.м. Резервните палетоместа са 67 хил., в зоните за комисиониране има 9 хил.  места, на ролкови стелажи - още 11 хил.  места, а в  зоната за прием и изход на стоки – 8 хил. палетоместа. Високотехнологичен модул на SAP определя мястото на всеки артикул от над 300 камиона, пристигащи всеки ден от България и чужбина.

Свързване на Атина, София и Букурещ в една линия е част от посоките, по които екипът на Петър Петров, изпълнителен директор на Групата компании Гопет в Европа, иска да върви. Освен това групата има и други планове. Петров споделя за проекта за интермодален терминал в София, проблемите пред инициативата и как компанията ще отговори на множеството международни препъни камъни.

В брой 2 / 2017 на сп. ЛОГИСТИКА може да прочетете още:


Логистичен парк София Ринг
Интертрък България с нов офис и склад
Fuchs MHL390 F – новият флагман в гамата
Завод в склада
В Мебели Виденов залагат на серийно производство и собствена дистрибуторска мрежа
Какво ще свърши служебният министър на транспорта?
Христо Алексиев постави на екипа си задачи, които стоят нерешени от години
ДП Пристанищна инфраструктура инвестира в свързаност
Как се комисионират 1 милион палета
В Логистичния център на Кауфланд е концентрирано цялото ноу-хау на компанията по приема, складирането и съхранението на стоки
Голямо търсене на логистични бази, предлагането е малко
Ще се появят още играчи на спекулативния пазар на индустриални и складови площи, прогнозират от
20-те ключа на Lean за успех в бизнеса
На конференция на Некст Консулт бяха дискутирани добри практики за повишаване на ефективността на фирмите
3D печатът променя индустриите, но бавно
Какво може и не може да прави един 3D принтер
Брекзит променя дневния ред на компаниите
Безпрецедентно желание за иновативност в логистиката
Автономните кораби поемат към открито море
Power Pusher тегли и бута до 22 т
С ръчна и електрическа сила
Actiw LoadMatic автоматично товари камиони
Малките и компактни електрокари RX 50 на Still60 Hyundai H350: Новият корейски тигър
 Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2017
ISSN: 2017131262612
Поредица: Логистика


Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: