Логистика - брой 10/2016

Още от поредицата Логистика

Логистика - брой 10/2016

(4.07 от 15 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Инвестиции, търсене на посоки и здрава работа - и тази година списание ЛОГИСТИКА проведе коледната си анкета сред лидерите в транспортно - логистичния бранш. 20 мениджъри отговориха на въпроса "Скучен или интерес ще е транспортно-логистичният пазар през 2017 г.?". Всички те са единодушни в позицията си, че бързото развитие на високите технологии и разработването на алтернативни транспортни средства драстично променят картината на сектора. Компаниите планират инвестиции в разработването и въвеждането на нови софтуерни решения, които са част от ритъма на всяка организация, стремяща се да посрещне желаното от клиента качество. „Пазарните очаквания, здравословната и силна конкуренция, както и инвестициите са трите фактора, които ще продължат да тласкат развитието на логистиката напред“, единодушни са работещите в бранша. Мениджърите доказват с факти, че пазарът никак, ама никак няма да е скучен през 2017 г.

Динамика, предизвикателства, непрекъсната промяна - от началото на 2016 г. Румен Иванов е изпълнителен директор на DHL Express България. Той работи в компанията от 19 години и в кариерата си е сменял 7 позиции.

„Смятам, че България има своето заслужено място в световната мрежа на DHL. Ние непрекъснато показваме изключителни резултати във всяка една функционална област на компанията - както в подобряването на сервиза и услугите към клиентите, така и в реализирането на очаквани приходи и печалба", разказва Иванов. Компанията стартира проект за изграждане на нов логистичен център в София, който ще бъде в непосредствена близост до летателното поле на Летище София.

Сливен – важна логистична точка между Австралия и Европа. Австралийската Lempriere Wool е една от най-големите компании в глобален аспект за производство на вълна. При търсенето на подходящо място мениджърите на компанията избират Сливен, тъй като един от техните добри клиенти – Миролио, им предлага подходящи помещения. От него те наемат производствени цехове с обща площ 17 000 кв.м за първоначален срок от 10 години.

Досега в оборудването на завода са инвестирани близо 10 млн. евро.
 

В брой 10 / 2016 на сп. ЛОГИСТИКА можете да прочетете още:

Интермодалният транспорт се нуждае от балансирана регулаторна среда - Ралф-Чарли Шулце, президент на UIRR
Зовът на виното - Веригата на доставки на Вила Мелник е кратка и ефективна
Индустриалният интернет и комуникациите на бъдещето - Идва един възхитителен свят, в който по-лесно и по-безопасно ще се живее
Дойдох, видях… подарих си - История и логистика на подаръчната индустрия от Ледената епоха до наши дни
Големите надежди за големи намаления - Черният петък си отиде, логистиката беше подложена на стрес тест
Строеж се поправя, но цената е висока - Складовите стопанства са част от производствените предприятия, нищо че са отделни сгради
Трудна година в открито море - Прогнози за пазара на морски превози през 2017 г.
Товародатели и 3PL доставчици търсят взаимна полза - Тенденциите на логистичния пазар през погледа на анализатори
VNA машините на STILL
Малкият робот, който сам се ориентира в склада
Автоматик за Ford TransitОще електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2016
ISSN: 20161312626110
Поредица: Логистика


Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: